Društvo

STUDIJE POTVRDILE Dr Udovičić: Vitamini izbačeni iz terapije kovida jer nemaju efekta

Pukovnik doc.dr Ivo Udovičić, komandant vojne kovid bolnice Karaburma i jedan od ljekara koji izrađuje Protokol za liječenje pacijenata sa kovid 19 kaže da su vitamini izbačeni iz terapije jer nemaju efekta na liječenje ove bolesti.

STUDIJE POTVRDILE Dr Udovičić: Vitamini izbačeni iz terapije kovida jer nemaju efekta
FOTO: 24 VESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT

Vitamini su izbačeni iz protokola jer ima dovoljno urađenih studija i naučnih dokaza da nemaju statistički značajnog efekta ni na tok liječenja, ni na ishod bolesti. Svijet ih je već uveliko izbacio iz svojih protokola – objašnjava dr Udovičić i dodaje da se u početku mislilo da će uticati pozitivno na imunitet ali su to studije opovrgnule.

Pročitajte još

Dr Udovičić objašnjava i da dok su vitamini u protokolu, ljekari moraju da ih daju pacijentima.

– To i opterećuje budžet i podiže troškove liječenja jer Iako ih pacijenti kojima su propisani u kovid ambulanti kupuju, i bolnice ih obezbjeđuju, posebno vitamin C – navodi dr Udovičić i dodaje:

– Mada su ljudi navikli pa kupuju i dalje. Ali eto ako zele da nesto ustede sad ne moraju kupovati, jer je nauka dokazala da nema efekta na ovu bolest i ovaj virus. Ali kad gledate TV, slušate radio ili pratite drustvene mreže, toliko je uvjerljivih reklama i tako bombastičnih izjava da prosto ne možete odoliti, a da sve to ne kupite.

Prihvati notifikacije