Banjaluka

SUZBIJANJE POSLJEDICA KORONA VIRUSA PDP traži oslobađanje plaćanja odvoza smeća za privrednike

Gradski odbor PDP Banjaluka poziva Grad da svi oni građani koji su platitli puni iznos mjesečnih karata, komunalija i vrtića za koje se sada traži modalitet da počnu sa radom, prvi naredni mjesec koji se bude radilo dobiju umanjene račune za iznos koji su platili za mart, a nisu koristili usluge, kako bi se ova situacija popravila, saopšteno je iz GO PDP.

SUZBIJANJE POSLJEDICA KORONA VIRUSA PDP traži oslobađanje plaćanja odvoza smeća za privrednike
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Naveli su da je vremenu pandemije virusa korona preduzeće ,,Čistoća” redovno svim korisnicima usluga dostavilo račune za mjesec mart.

Iako je velikom broju poslovnih subjekata rad bio zabranjen  u tom periodu, kao što su građani za isti mjesec platili puni iznost troškova vrtića i mjesečnih karata  – poručili su iz GO PDP.

Tvrde da se Gradskom odboru PDP Banjaluka javilo više rukovodilaca poslovnih subjekata, koji kako su naveli ističu da su računi koji su im stigli identični februarskim.

– GO PDP-a Banjaluka traži od gradonačelnika da hitno donese odluku o oslobađanju ovih nameta za poslovne subjekte kojima je bio zabranjen rad za cijeli period trajanja epidemije. Neophodno je za prvi idući mjesec nakon normalizacije stanja umanjiti račune u iznosu koji su dobijeni u martu, kako bi ova greška prema poslovnim subjektima, ali i roditeljima bila ispravljena- naveli su u GO PDP.