Hronika

"SVA JE PLAVA OD UDARACA" Otac djevojke koju je dečko BRUTALNO PREBIO ostao u šoku kada je vidio kako izgleda

Ivana Filipović (22), koju je prekjuče u Novom Sadu, brutalno pretukao dečko Đorđe Lacković (24), i dalje se nalazi u bolnici na oporavku od stravičnih povreda koje joj je nanio. Nju su juče u bolnici posjetili roditelji koji su još u šoku od užasa koje je njihova kćerka doživjela.

"SVA JE PLAVA OD UDARACA" Otac djevojke koju je dečko BRUTALNO PREBIO ostao u šoku kada je vidio kako izgleda
Foto: Facebook screenshot/Privatna arhiva

Kako je Ivanin otac Dragan rekao, “nema mjesta gdje nije plava od udaraca”. Nesrećnoj djevojci hematomi su prekrili cijelo tijelo.

Izgleda strašno – jedva progovara njen otac.

Kako kaže, sada čeka reakciju državnih organa.

– Bez obzira na sve, ja ću da ga tužim. Nisam djecu gajio da ih neko gazi i lomi im kosti – rekao je on.

Porodica Filipović važi za uglednu u svom kraju i svi su u šoku zbog ovoga što se dogodilo.

Ivanina majka Slađana ne prestaje da plače. Njena baba od šoka ne progovara.

Đorđe je Ivanu brutalno pretukao i iživljavao se nad njom jer je sumnjao da ga vara.

Lacković je nogama i drvenom motkom nesrećnoj djevojci polomio rebra, probio joj pluća, nožem joj unakazio lice i butine, dok joj je peglom pekao ruke. Kada je počeo da je bije, ona ga je preklinjala da prestane, ali je to samo razjarilo pomahnitalog mladića koji je nastavio da ju tuče drvenom palicom nakon čega je uzeo nož i počeo da je siječe po licu i butinama.

Foto: Facebook screenshot/Privatna arhiva
Foto: Facebook screenshot/Privatna arhiva
Đorđe Lacković

Ni to mi nije bilo dovoljno pa je upalio peglu i već izmrcvarenu djevojku ispekao po rukama. Kako se saznaje, to je uradio u naletu ljubomore jer je mislio da ga Ivana vara. Njih dvoje živjeli su u izjamljenom stanu u Kosovskoj ulici, a u Novi Sad su došli iz okoline Šapca prije četiri mjeseca. Đorđe je iz sela Klenje i student na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, a Ivana je iz sela Banovo Polje i navodno radila u jednoj kladionici. U Šapcu su oboje završili ekonomsku školu.

Djevojka koja je poznavala Lackovića kaže za Blic da je on poznat kao veoma ljubomoran mladić ali da nikada do sada nije čula da je bilo koju djevojku udario. Kako nam je rekla, kada je Đorđe pretukao Ivanu izletio je napolje, što je ona iskroristila i pobjegla kod drugarice koja ju je odvezla u Hitnu pomoć.

Komšije na adresi u Kosovskoj još su u šoku. Većina stanara u ovoj zgradi su studenti koji iznajmljuju stanove i ne poznaju se baš dobro ali Ivanu su upamtili kao divnu djevojku.

– Nisam čula ništa, nikakvu vrisku, tek danas smo saznali da se nešto desilo kada su ljudi počeli da se raspituju. Ne bih da pričam i ometam istagu, Ivanu znam kao divno i milo stvorenje i ne mogu da vjerujem da joj je to mogao da uradi. Ovdje većinom žive studenti koji se stalno mijenjaju i malo ko tu koga poznaje – rekla je M. N. koja živi u ovoj zgradi.

Lacković je, kada je Ivanina porodica saznala šta joj je uradio, slao poruke njenom rođenom bratu i molio ga da u sve “ne miješaju policiju” i da ubijedi Ivanu da ne prijavljuje nikome šta joj je uradio.

– Njih dvoje su bili sami kada je on nasrnuo na Ivanu. Znali smo i ranije da se on svađao sa njom, govorili smo joj da raskine.

(Blic)