Društvo

Svadba postala pravi hit: Zbog mladoženje i onoga što je obukao gore društvene mreže (FOTO)

Na jednom vjenčanju prošle nedjelje u Požarevcu, oči su umjesto na mladu skretale ka mladoženji.

Svadba postala pravi hit: Zbog mladoženje i onoga što je obukao gore društvene mreže (FOTO)
FOTO: SVADBA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Nije to bila medijski poznata ličnost, ali će svakako sada biti upamćena. Mladi gospodin koji je tog proljećnog dana izgovarao sudbonosno DA, a ujedno krstio i sina, za ova dva bitna životna čina nije obukao svečano odijelo u kakvom se “šepure” gotovo sve mladoženje. Neee. Nije to bila ni narodna nošnja. Vjenčao se, zapravo, u svečanoj uniformi Žandarmerije MUP, kojem i sam pripada.

Bojan Stefanović (33), pripadnik ovog odreda u takvom se odijelu u Crkvi Svete Petke u Požarevcu pred Bogom zakleo na ljubav supruzi Anastasiji (22), a ujedno su krstili i sina Jakova koji ima 13 mjeseci. Mlada je, razumije se, bila u vjenčanici, ali pošto voli uniformu, Bojanov izbor joj nije smetao. Naprotiv.

Бити полицајац није само посао. То је животни позив којим се наши припадници поносе, који воле и коме су у потпуности…

Posted by Министарство унутрашњих послова Републике Србије on Wednesday, May 11, 2022

– Ona je sada u petom mjesecu trudnoće, te je i ona htjela da to bude više tradicionalno. Imamo bebu od 13 mjeseci i čekamo drugu, koja će nam stići u septembru. Odlučio sam da nosim tu svečanu unformu Žandarmerije jer ja volim tu jedinicu. Sviđaju mi se oznake i obilježja na njoj, i samo nošenje takve uniforme ostavlja poseban utisak na sve prisutne – kaže ovaj Požarevljanin koji radi u odredu Žandarmerije u Beogradu od 2010. godine, piše Kurir.

Mlada je, pretpostavljamo, a on potvrđuje, preuzela muževljevo prezime. Na ovaj dan su čekali par godina, jer im je epidemija korona virusa, kao i mnogima, pokvarila planove da svadbeno veselje organizuju ranije.

– Ujedno smo se vjenčali i krstili sina Jakova. Živimo zajedno od 2019. godine, ali nam je korona pokvarila planove da se vjenčamo ranije. Osim samog čina vjenčanja, htjeli smo i veselje, a to nije moglo zbog kovida 19, tako da smo sačekali pravi trenutak, ovo proljeće i slobodne termine u restoranu i sve lijepo organizovali – kaže Bojan.

Svečanom uniformom Žandarmerije nije oduševio samo zvanice, već i sve prolaznike, a i bio je svjestan da će da ostavi poseban utisak.

– Koga god da smo sreli usput, mahali su nam. Prilazili su da nam čestitaju. Unforma, svakako, ostavlja poseban utisak na sve prisutne. Ona za mene predstavlja posebnu čast. Jer, da bi neko postao pripadnik Žandarmerije, on mora najprije da bude patriota, da voli svoju zemlju i narod, da neprekidno radi na sebi, da nije strašljiv. Ovaj posao je izazov za hrabre – napominje sagovornik.

Na kraju, otkriva da trošak za ono “obično” svadbeno odijelo, ipak, nije izostao, prenosi Blic.

– Imao sam to odijelo za restoran. Uniformu svečanu Žandarmerije sam nosio samo u crkvi gdje smo obavili, kao što rekoh, vjenčanje i krštenje, a kada sam otišao u restoran obukao sam civilno odijelo. Komotnije je – smijući se kaže Bojan Stefanović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu