Hronika

"Svaki metar se pretražuje" Sedmi dan od stravičnog požara, vatrogasci nastavili potragu

Sedam dana je prošlo od stravičnog požara u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu, a agonija oko pronalaženja tijela nestalih žena i dalje traje.

"Svaki metar se pretražuje" Sedmi dan od stravičnog požara, vatrogasci nastavili potragu
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA

Kako je objekat od 600 kvadrata u potpunosti izgorio, a konstrukcije i krov su oštećeni u velikoj mjeri, tek juče su se stekli uslovi da spasilačke ekipe uđu u objekat i započnu potragu za tijelima.

– Postoji mogućnost da se krov uruši, pa se pretraga započinje tek kada se bagerom sklone dijelovi objekta i raščisti teren – kaže izvor Blica.

Dva bagera od jutros su opet na terenu i nastavljeno je skidanje konstrukcije, koja je do sada sklonjena otprilike do pola, a teren se i dalje sukcesivno raščišćava, javlja naš reporter.

Pročitajte još

– Nakon što bageri raščiste dio, vatrogasci koji tragaju za tijelima ulaze u te rasčićene dijelove – navodi izvor.

“Ne zna se kuda su krenule”

Međutim, prema njegovim riječima, i dalje je neizvjesno kada će potraga biti okončana i koliko će još vremena biti potrebno da se tijela pronađu.

– Ne zna se na koju su stranu krenule, pa se svaki metar pretražuje. Prema riječima radnica, dio do kog se sad stiglo, oko stepenica, mogao bi da bude onaj gdje je jedna od njih nestala, ali to nije sigurno – kaže i dodaje da je otežavajuća okolnost i to što je temperatura bila uzrazito visoka:

“Ostaci su praktično kremirani, tako da je veoma teško i vršiti pretragu.”

Objekat je potpuno izgorio, svih 600 metara kvadratnih

Podsjetimo, požar se dogodio u četvrtak oko pola 11. U objektu su ostale dvije žene, radnica zaposlena u kineskom tržnom centru Valentina Limić i Svetlana Petrović koja je neposredno prije požara ušla da nešto kupi.

Još nije poznato ni šta je uzrok požara, zvaničnih saopštenja o tom još nema, a kako se do sada nagađalo, ili je zbog pirotehnike ili svjetlećih ukrasa, piše Blic.

Prihvati notifikacije