Hronika

"Svi smo ga mazili, nije bio agresivan" Komšije djevojčice (4) kojoj je PAS RASPORIO STOMAK u šoku

 Pas je bio u dvorištu, prolaznici su ga čak povremeno mazili jer svi znamo koliko je dobar. Nikada ni prema kome nije pokazao da je agresivan i da bi možda nekog napao, riječi su sugrađanina koji stanuje u Doljanskoj ulici u Sremčici, nedaleko od mjesta gdje je pas napao četvorogodišnju djevojčicu i nanio joj teške tjelesne povrede.

Pas napao dijete
FOTO: MILAN ILIĆ, PROFIMEDIA / RINGIER/COMBO

Kako je Blic pisao, M. T. djeda djevojčice je sa unukom koju je čuvao, ušao kod svog sina V. T. inače ujaka djevojčice, u dvorište gdje se nalazio pas belgijska malinoa koja je vrsta belgijskog ovčara.

Pas je ugrizao dijete za stomak, zatim je dijete vukao po dvorištu. Djed je uspio da otrgne dijete od psa i sa djetetom se vrati kući – nezvanično se saznaje.

Pročitajte još

Kako se saznajemo djevojčicin otac ju je svojim vozilom prevezao u Dječiju bolnicu u Tiršovoj.

“Oni su divna porodica”

Mještani Sremčice dobro poznaju ovu porodicu i o njima imaju samo riječi hvale.

– Jako su fini i kulturni. U samom centru Sremčice, V. T. ima nekoliko marketa, a majka djevojčice, inače sestra od V. T. je vlasnica zdrave hrane – kaže  starija žena vidno potresena nakon jučerašnje vijesti.

Ona dodaje da svu djecu poznaje jer se igraju u parku u samom centru, a običaj je da ih baka i deka čuvaju.

– Nije neuobičajeno da ih baba ili djed čuvaju pogotovo ako su starosjedioci kao što ova porodica jeste. Svi ih znamo ovdje, imućni su – dodaje sagovornica.

Ulica u kojoj je pas napao djevojčicu
FOTO: RINGIER

“Pas je dobar”

Kada je riječ o psu, mještani Sremčice koji poznaju ovu porodicu navode da su vodili računa o psu i da nije bio zapušten.

– Svi ovdje imamo pse jer imamo dvorišta. Isto tako i oni. Imaju veliko dvorište, pored i magacin, pas je tu da čuva kuću. Nikada ga nismo vidjeli na ulici, uvijek je bio u dvorištu, a svi znamo koliko voli da se mazi pa smo često kada smo u prolazu zastajali kako bi ga pomazili. Odlika tog psa nije da bude agresivan, već suprotno – kaže sagovornik.

Prema njegovim riječima, pas je poznavao djevojčicu jer je često dolazila tu sa porodicom.

Dr Stijačić: “Zubima mu je maltene rasporio trbušni zid”

Podsjetimo, u Dječjoj bolnici u Tiršovoj djetetu su konstatovane teške povrede stomaka, ono je hitno operisano i trenutno je stabilno.

Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je jutros za RTS da se napad dogodio juče oko 19 časova i da su roditelji dete hitno prevezli u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

– Vrlo brutalno se desio napad na četvorogodišnje dijete, zubima mu je maltene rasporio trbušni zid i dio dvanaestopalačnog crijeva mu je bio izvučen van tijela – rekao je dr Stijačić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu