Kultura

"To je znak da je režiser dobar" Kventin Tarantino objasnio zašto u skoro svakom filmu snima ženska stopala

Američki reditelj Kventin Tarantino, osim po specifičnim i originalnim filmovima, poznat je i po tome što u gotovo svako od svojih kinematografskih djela ubaci i pokoji kadar sa ženskim stopalima.

"To je znak da je režiser dobar" Kventin Tarantino objasnio zašto u skoro svakom filmu snima ženska stopala
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Tarantino je s godinama došao na glas kao zaljubljenik u ženska stopala, odnosno, mnogi su detektovali da režiser možda ima fetiš te da zbog toga insistira na snimanju scena u kojima su stopala u prvom planu.

Zašto snima ženska stopala?

Najpoznatije scene ženskih stopala snimio je u Pulp Fictionu i u svom posljednjem filmu “Bilo jednom u Holivudu” (Once Upon A Time In Hollywood), ali je vrlo rijetko govorio o tome zašto ih voli snimati.

Jednom je prilikom, 2021. godine za G2, Tarantino ukratko objasnio zašto snima takozvane foot fetiš scene, a razlog je u najmanju ruku zanimljiv.

Tarantino forsira ženska stopala u filmovima jer je to, kako kaže, odlika dobrih reditelja.

– Stopala se pojavljuju u filmovima mnogih dobrih režisera. To je znak da je režiser dobar. Prije mene govorili su za režisera Luisa Bunuela da ima fetiš na stopala.

Pročitajte još

Rekli su to i za Alfreda Hičkoka, a optužili su i Sofiju Kopolu – komentarisao je Tarantino.

Kvntin je danas jedan od najuspješnijih filmskih i Oskarima nagrađen režiser, a svoje uspjehe i nagrade ne prestaje nizati iz godine u godinu, prenosi Bosnainfo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu