Svijet

TRAŽI SAMO JEDAN USLOV Vlasnik vile u Splitu nudi besplatan smještaj i režije tokom cijele godine

Muškarac u Splitu nudi vilu na besplatno korištenje tokom cijele godine uz jedan uslov.

TRAŽI SAMO JEDAN USLOV Vlasnik vile u Splitu nudi besplatan smještaj i režije tokom cijele godine
FOTO: IISA SMEDS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Naime, u oglasu koji je objavljen u jednoj Fejsbuk grupi stoji da vlasnik besplatan smještaj nudi u zamjenu za održavanje bazena i okoliša za jednu osobu ili par u objektu u predgrađu Splita.

Osoba koja će se brinuti o objektu u jeku sezone odnosno tokom pet mjeseci biće smještena u opremljenom studio apartmanu, a ostatak godine u jednom od stanova u objektu. Plaćeni svi režijski troškovi. Takođe, u oglasu stoji i mogućnost dodatne zarade tokom sezone.

Objekat koji se nudi izgrađen je prije šest godina, a smještajne jedinice imaju trpezariju, prostor za sjedenje, kuhinju sa odgovarajućim kućanskim aparatima, terasu i/ili balkon s pogledom na more, kupaonicu s kadom ili tušem, privatan parking itd.

Pročitajte još

Vlasnik objekta rekao je da mu nije do medijske pažnje, zato je zatražio anonimnost, ali je odlučio za Slobodnu Dalmaciju podijeliti pozadinu ove priče.

– Radi se o objektu koji je namijenjen samo za turizam, tu niko ne živi. Ja živim u Dubrovniku i želio sam ponuditi opciju besplatnog smještaja u zamjenu za to da neko održava prostor dok mene nema. Imamo domaćice koje se brinu o ovome, ali želio bih da tu neko stalno boravi. Prije je tu živjela jedna gospođa koja je, nažalost, preminula. Onda je uskočio prijatelj koji je napustio Hrvatsku radi posla – objašnjava vlasnik.

On ističe da je i ranije u vili boravile osobe koje su se besplatno živjele u objektu uz uslov da se brinu za bazen i vrt.

Dodaje da je ideja je ponovo pronaći nekoga ko bi tu živio bez ikakvih dodatnih troškova, ne plaća ništa, ni režije.

– Mogao bi tu boraviti tokom cijele godine, 12 mjeseci, osim onih četiri, pet mjeseci kad je objekat popunjen. Tada bih toj osobi ili paru osigurao opremljeni studio-apartman koji je namijenjen osoblju objekta. Zauzvrat tražim da ta osoba pazi na objekat, odnosno da bude odgovorna za njega, sa naglaskom na održavanje bazena i vrta – dodaje.

Vlasnik je istakao da već ima dosta kandidata, ali prvo mora obaviti razgovore, nakon čega će donijeti odluku, prenosi Kliks.

– Priča je zapravo vrlo jednostavna. Kvaka je u tome da ovo ide u moju korist, odnosno moj poslovni interes, stoga je zadovoljstvo obostrano. Dobro osobi koja se useli, dobro meni. Ja sam već 20 godina u turizmu i moram imati povjerenja u ljude. Susreo sam se prije nekoliko godina i sa krađom u apartmanu, a vrlo brzo smo otkrili lopova. Prostor ima kamere, a naravno da će osoba dati svoje podatke, prevencije radi. No, smatram da osoba koja ide nešto loše napraviti, ukrasti ili se, recimo, ogluši na jedini uslov koji sam postavio u oglasu, zapravo radi sama sebi štetu. Ja ću lako naći zamjenu, a oni će teško pronaći bolje uslove – navodi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu