Biznis

TRGOVCI BICIKLIMA DOŽIVLJAVAJU PRAVI BUM "Prodavnice odjeće i obuće trenutno u lošoj situaciji"

Njemački trgovci biciklima su među najvećim dobitnicima tokom trajanja krize korona virusa, prema rezultatima istraživanja IFO instituta objavljenim u publikaciji Biznis pregled.

TRGOVCI BICIKLIMA DOŽIVLJAVAJU PRAVI BUM "Prodavnice odjeće i obuće trenutno u lošoj situaciji"
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Gotovo svi trgovci biciklima su zadovoljni trenutnom poslovnom situacijom, pri čemu njihove ocjene iznose 95 poena od mogućih 100, navodi se u saopštenju IFO instituta dostavljenom Tanjugu.

– Trgovci biciklima doživljavaju pravi bum – kaže Klaus Vohlrabe, šef anketnog sektora u IFO-u.

Ostali sektori koji trenutno bilježe vrlo dobre rezultate su radnje građevinskog materijala i prodavnice “Uradi sam” (83,1 bod), trgovine s hranom i pićem (62,8), prodavnice nameštaja i opreme (40,7), maloprodavci potrošačke elektronike (39,7) i prodavci računara (33,3 boda).

– S druge strane, trenutno poslovno stanje je loše kod prodavaca svih vrsta odjeće i obuće (minus 60,9 poena) i kod onih koji prodaju proizvode od kože i torbe (minus 85 bodova) – kaže Vohlrabe.

Dodaje da su “ranije stvari zaista bile loše i za prodavce automobila”, ali da sada polako izlaze iz ”rupe” u koju ih je gurnuo korona virus, pri čemu njihova ocena trenutne poslovne situacije iznosi minus 37 poena.