Magazin

Trikovi koji će vam dati energiju: 3 načina da se razbudite ujutru

Da li primjećujete da vam jutro teško pada, ne možete lako da se razbudite i dolazite na posao pospani? Kafa će vam pomoći samo kratkotrajno, a ako je pijete na prazan stomak, može da izazove tegobe.

Trikovi koji će vam dati energiju: 3 načina da se razbudite ujutru
FOTO: MIRIAM ALONSO/PEXELS

 Vrijeme ja da se pozabavite tim problemom i isprobate neke od trikova koji su dosta djelotvorniji i pomoći će vam da dobijete energiju i budete spremni na sve izazove koje dan nosi.

Jednostavne vježbe

Odvojite pet minuta ujutru za jutarnje razgibavanje. Odradite nekoliko jednostavnih vježbi i pokrenite cirkulaciju, to će učiniti da se osjećate mnogo raspoloženije. Ukoliko vam se čini da za to nemate vremena, odradite vježbe u stolici. Jednostavno se istegnite dok sjedite za računarom ili kada izađete na pauzu. Efekte ćete primjetiti odmah.

Pročitajte još

Svjež vazduh

Ako osjećate pospanost, vrlo vjerovatno vam nedostaje kiseonika. Izađite na svjež vazduh ili otvorite prozor. Dišite duboko nekoliko minuta kako biste unijeli što više kiseonika u organizam. To će vam pomoći da se razbudite i dobijete energiju, a ukoliko je dan sunčan i vedar, izmamiće vam i poneki osmjeh, prenosi Lepa i srećna.

 Kurkuma

Zlatno mlijeko je popularan napitak od kurkume, koja je prepoznatljiva po svojim benefitima. Kurkuma može da podigne energiju i učini da se osjećate bolje. U šolju biljnog mlijeka naspite kašičicu kurkume, pola kašičice cimeta, malo đumbira, jednu kašičicu meda, prstohvat bibera i malo kokosovog ulja. Kada zagrijete mlijeko, dodajte sve ostale sastojke (biber na samom kraju) i uživajte u toplom napitku koji je bolja opcija od kafe.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu