Kolumne

U nevoljama ispliva šljam

Teške životne situacije uvijek na vidjelo izbace ko je kakav i ko je spreman da uradi nešto dobro ili loše, ustvari tada pokažemo ono svoje pravo ja.

U nevoljama ispliva šljam
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS KOMBO

To smo se uvjerili i po izbijanju epidemije korona virusa u Bosni i Hercegovini, gdje je opet najveći šljam isplivao na površinu.

Upravo oni koji su se trebali brinuti o našoj bezbjednosti i zdravlju, ispali su najgori.

Dok medicinari oduševljaju sve svojom hrabrošću i požrtvovanošću, imamo one druge koji su odlučili da na ovom zarade koji dinar.

Čim je uvedena vanredna situacija, odmah smo imali hapšenje graničnog policajca koji se ponizio i uzeo 20 evra mita, da pusti u BiH ljude koji dolaze iz kritičnih zemalja.

Zar mu zdravlje, obraz ili poštenje vrijede 20 evra?

Nije dugo prošlo od ovog slučaja, a uhapšen je i federalni sanitarni inspektor zbog skoro istog slučaja.

Situaciju sa korona virusom odlučila su da iskoriste i četiri policajca iz Gradiške, ali bi ih to na kraju moglo skupo koštati.

Što bi bivši ministar bezbednosti Dragan Mektić rekao: “E čega su se likovi dosjetili”.

Nakon što je uveden policijski čas, oni su odlazili do graničnih prelaza gdje se zbog ove situacije nalazi veliki broj kamiona i strašili kamiondžije.

Kamiondžijama koje su zatekli ispred kamiona govorili su da su na taj način prekršili policijski čas i da bi zbog toga mogli biti kažnjeni.

Na osnovu toga od jadnih ljudi, koji su već u dovoljnom problemu što u ovakvoj situaciji moraju raditi i nisu sa porodicom, uzimali mito.

Na sreću na vrijeme su otkriveni.

Za pohvalu je i reakcija Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske koje je odmah suspendovalo ove prljave policajce i pokrenula disciplinski postupak protiv njih.

Međutim, ne treba da se sve završi sa disciplinskim postupkom, zbog njihovog ponašanja zaslužili su i da završe u zatvoru.