Kultura

U PRVOJ EPIZODI UPOZNAJEMO PORODICU CVIJETIĆ Serija "Meso" na Ljetnoj sceni Gradskog pozorišta „Jazavac“

Sutra sa početkom u 21 čas na Ljetnoj sceni Gradskog pozorišta „Jazavac“ biće prikazana još jedna epizoda serije „Meso“.

U PRVOJ EPIZODI UPOZNAJEMO PORODICU CVIJETIĆ Serija "Meso" na Ljetnoj sceni Gradskog pozorišta „Jazavac“
FOTO: GRADSKO POZORIŠTE JAZAVAC/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Ulaz na projekciju slobodan uz preuzete ulaznice. U slučaju kiše projekcija će biti u sali Gradskog pozorišta Jazavac.

Glavni junaci serije “Meso” su Mirko i Slavko – ljudi čija imena asociraju na prošla vremena, ali koji se na svoje načine bore sa problemima prouzrokovanim vremenom u kome žive. Mirko je osrednji fudbaler na zalasku karijere, sa neizvјesnom budućnošću u sportu, povratnik u rodnu Banjaluku gdјe žive njegova dementna majka, introvertni brat i dјevojka koja, daleko od svoje rodne kuće, vapi za pažnjom i ljubavlju, tražeći ih na pogrešne načine. On tamo obnavlja očevu roštiljnicu “Kod Rajka”, od čije slave je ostala samo reputacija da su ćevapi tu “bolji od Mujinih”, iako je i njena sudbina neizvјesna, kako zbog ekonomskih razloga, tako i zbog velikih planova ko je za nju kuju podjednako veliki biznismeni.

Jedan od tih biznismena je i Slavko, Mirkov drugar iz dјetinjstva, koji se u životu svog nekadašnjeg prijatelja ponovo pojavljuje iznenada, i to baš u trenutku kada mu je najpotrebniji. Njihove sudbine će biti u potpunosti isprepletene i uticati na životne priče mnogih osoba oko njih, dok Mirko i Slavko sami traže svoj put do rјešenja životnih problema, ali i do odgovora koliko se ljudskih vriјednosti i dalje skriva u njima.

U prvoj epizodi serije “Meso” upoznajemo porodicu Cvijetić, vlasnike čuvene banjalučke roštiljnice “Kod Rajka”. Rajko, otac porodice, poginuo je u ratu i od tada se za roštiljnicu brinula njegova supruga, zajedno sa konobarom Mišom i sinom Mićom, na koga je taj tragični događaj ostavio trajne posledice. Majku polako savladava demencija i brigu o roštiljnici preuzima Mirko, fudbaler koji ima problema sa povredom, sa svojom mladom dјevojkom Marijom i, najviše, sa novcem i zelenašima…

Uloge tumače: Igor Đorđević, Nikola Pejaković, Marija Pikić, Branko Janković, Vuk Kostić, Ljubiša Savanović, Faketa Salihbegović Avdagić, Novak Bilbija, Željko Stjepanović, Slobodan Perišić, Boris Šavija, Stojan Matavulj, Nikolina Friganović, Aleksandar Stojković, Zlatan Vidović, Petar Božović, Toma Trifunović, Slavko Labović.