Gradovi

U Zenici za četiri dana vakcinisano 1.980 građana protiv korona virusa

U Gradskoj areni "Husein Smajlović" u Zenici danas je završena četverodnevna vakcinacija građana protiv korona virusa, a iz Doma zdravlja Zenica su saopštili su da je vakcinisano ukupno 1.980 građana.

U Zenici za četiri dana vakcinisano 1.980 građana protiv korona virusa
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Vakcinacija koju je realizovala Javna ustanova “Dom zdravlja” Zenica završena je danas u poslijepodnevnim satima, a kroz projekt vakcinacije u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” prošlo je 1.980 građana Zenice koji su kao prioritetna kategorija hroničnih bolesnika bili na spiskovima ambulanti užeg gradskog jezgra.

– Projekat vakcinacije 1.980 građana u areni sproveden je na uspješan način te se ponosim našim radnicima koji su radili na ovom projektu – kazala je direktorica Doma zdravlja Zenica Mersija Kasumović.

Pročitajte još

Građani Zenice u već nekoliko navrata su rekli da su zadovoljni poslom koji je urađen u borbi protiv pandemije korona virusa kao jednim od najvećih izazova s kojim se suočava zdravstveni sistem u BiH.

S obzirom na ograničene količine vakcina koje Dom zdravlja Zenice dobija od Federalnog Zavoda za javno zdravstvo, trenutno nije moguće vakcinisati sve građane koji su iskazali interesovanje, prijavama u ambulantama porodične medicine.

– U svakom slučaju, svi koji žele da se vakcinišu, dobiće vakcinu protiv korona virusa, u skladu sa dinamikom nabavke u državi – dodaju iz Doma zdravlja, piše Klix.

Prihvati notifikacije