Hronika

UBICU ODAO OŽILJAK OD GELERA Mobilnim telefonom aktivirao eksploziv ispod Stojanovićevog džipa i pobjegao

MIlivoje L. (50), iz Gradiške, koji je osumnjičen za ubistvo Strahinje Stojanovića u Beogradu, trenutno se ne nalazi u Gradišci i policija nema informacije o njegovom kretanju, potvrđeno je iz MUP Republike Srbije.

UBICU ODAO OŽILJAK OD GELERA Mobilnim telefonom aktivirao eksploziv ispod Stojanovićevog džipa i pobjegao
FOTO: FACEBOOK/SRPSKAINFO/TANJUG

Policija je ubicu u Beogradu identifikovala zahvaljujući specifičnoj tetovaži i ožiljku.

– Prema dostupnim podacima, on se uopšte ne nalazi na teritoriji Bosne i Hercegovine – kaže dobro obavešteni izvor Novosti blizak policiji.

Viši sud u Beogradu raspisao je međunarodnu potjernicu za Milivojem L. i odredio mu pritvor u koji će biti sporoveden čim bude uhapšen. MUP Srbije saopštio je da je on identifikovan kao izvršilac krivičnog djela na osnovu do sada prikupljenih dokaza, pišu Novosti.

Iako ga istražni organi Republike Srpske dovode u vezu sa više krivičnih djela, Milivoje L. u dosijeu ima samo jednu pravosnažnu presudu, prenosi Blic.

Osnovni sud u Gradišci osudio ga je na novčanu kaznu od 2.000 konvertibilnih maraka zbog nanošenja tjelesnih povreda Milanu Vujičiću zvanom Vujka u martu 2014. Riječ je o “žestokom momku”, koji je ubijen u sačekuši oktobra 2015. kada je pogođen s dva hica.

Policija ga je ispitivala u vezi s tim ubistvom, ali nije imao status osumnjičenog.

Pročitajte još

Dovođen je u vezu i sa drugim krivičnim djelima, ali ni za jedno nije optužen. Operativni podaci MUP RS ukazuju da je ekipa Milivoja L. često izlazila u susret raznim kriminalcima po pitanju logistike u izvršenju krivičnih djela, ali i njihovom skrivanju, ilegalnom prebacivanju preko Save u Hrvatsku i slično.

Policija pokušava da utvrdi da li su, poslije ubistva Slaviše Ćuluma u maju ove godine, pružili pomoć izvršiocima tog krivičog djela, koje se još nalazi u fazi istrage i nije do kraja rasvetljeno, pišu Novosti.

FOTO: TANJUG, GOOGLE MAPS, DRUŠTVENE MREŽE / RAS SRBIJA
FOTO: TANJUG, GOOGLE MAPS, DRUŠTVENE MREŽE / RAS SRBIJA

Za stanovnike Gradiške dovođenje Milivoja L. u vezu sa zločinom u Beogradu je veliko iznenađenje, jer u javnosti nije bio sklon ekscesima. Poznaju ga kao ugostitelja i vlasnika popularnih kafića na keju u Gradišci. U ovaj pogranični grad došao je iz Hrvatske i navodno je imao bogato ratno iskustvo. Hapšen je u decembru 2019. nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak kako hoda ulicama Gradiške i puca u vazduh iz dva pištolja. Poslije raspisivanja potjernice za njim, sam se predao policiji, ali je ubrzo pušten.

Identifkovali ga po ožiljku

Ožiljak od gelera na nozi i karakteristična tetovaža na ruci pomogli su da policije identifikuje Milivoja, pošto se 13. septembra, nakon što je izašao iz stana na Vračaru odvezao elektičnim biciklom do garaže na Novom Beogradu i postavio eksploziv pod auto.

Bio je obučen u odjeću karakterističnu za bicikliste kako ne bi privlačio pažnju, objasnio je izvor Srpskog telegrafa upozant sa slučajem i još naveo da je na glavi imao biciklistički šljem i potkapu kako bi se zamaskirao.

– Iskoristio je pogodan trenutak i mobilnim telefonom aktivirao paklenu napravu. Stojanoviću je zadobio i povrede unutrašnjih organa stradala su mu pluća – kazao je izvor.

Potom se ubica odvezao do Save, do Bloka 45.

– Osumnjičeni je bacio bicikl u Savu i presvukao se. Obukao je šorc i tako otkrio ožiljak koji su policajci kasnije vidjeli na snimku nadzornih kamera. Uz druge tragove, to je bila ključna stvar u identifikaciji osumnjičenog – kaže izvor Srpskog telegrafa.