Društvo

Ugroženi putevi i azil za pse: Nevrijeme ostavilo katastrofalne posljedice

Veliko nevrijeme koje je sinoć zahvatilo područje opštine Pale u FBIH prouzrokovalo je ogromne štete koje su posebno izražene na lokalitetu Donjih i Gornjih Brdarića.

Nevrijeme u Hrvatskoj
FOTO: 24SATA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Veliko nevrijeme koje je sinoć zahvatilo područje opštine Pale u FBIH prouzrokovalo je ogromne štete koje su posebno izražene na lokalitetu Donjih i Gornjih Brdarića. Ova sela su potpuno odsječena od ostatka opštine, a ugroženo je i nekoliko mostova na putnoj komunikaciji.

Prema riječima načelnika opštine Almina Ćutuka najveće štete su na putnim komunikacijama i azilu u Prači.

Pročitajte još

– Situacija je veoma teška, od jutros smo na terenu sa štabom Civilne zaštite i pokušavamo obići sve lokacije koje je pogodilo nevrijeme. Teško je praviti bilo kakve procjene u ovom trenutku, sigurno će trebati neki elaborat praviti, međutim stanje je veoma teško. Nema ugroženih života to je najvažnije, ali na putnoj komunikaciji prema Brdarićima su ugroženi i mostovi, pojavilo se i nekoliko klizišta, a infrastruktura azila u Prači je uništena – kaže Almin Ćutuk, načelnik opštine

Zbog alarmantne situacije i činjenice da, prema grubim procjenama, štete već premašuju cifru od 200 000 maraka u dijelu opštine će najvjerovatnije proglasiti vanredno stanje zbog prirodnih nepogoda, prenosi Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije