Biznis

UniCredit banka u BIH omogućila Google Pay beskontaktna plaćanja mobilnim telefonima za svoje Mastercard korisnike

UniCredit u Bosni i Hercegovini je omogućio svim svojim klijentima, korisnicima Mastercard® kartica, Google Pay uslugu koja donosi brži, jednostavniji i sigurniji način beskontaktnog plaćanja pametnim uređajima.

UniCredit banka u BIH omogućila Google Pay beskontaktna plaćanja mobilnim telefonima za svoje Mastercard korisnike
FOTO: UNICREDIT

Proces digitalizacije kartice kao i korištenje Google Pay usluge vrlo su jednostavni. Kako bi aktivirali Google Pay uslugu, klijenti treba da u m-bank aplikaciji uđu u meni KARTICE, te da ispod odabrane Mastercard kartice izaberu opciju „Dodaj u G Pay“, te slijede instrukcije na ekranu. Uslugu Google Pay moguće je ugovoriti za sve Mastercard kartice za fizička lica unutar m-bank aplikacije.

Plaćanje se obavlja bez potrebe otvaranja m-bank aplikacije ili unošenja PIN-a, jednostavnim otključavanjem mobilnog uređaja i prinošenjem POS terminalu, a sama usluga je dostupna na svim prodajnim mjestima koja podržavaju beskontaktno plaćanje.

– Kontinuirano prateći potrebe naših klijenata, aktivno unapređujemo naše proizvode i usluge, sa posebnom pažnjom na digitalizaciju. Veoma smo sretni što smo svim našim korisnicima Mastercard kartica omogućili uslugu Google Pay. Siguran sam da će ovaj jednostavniji i sigurniji način plaćanja pružiti našim klijentima još bolje i ugodnije iskustvo obavljanja svakodnevnih transakcija na prodajnim mjestima – izjavio je Dragan Ćavar, član Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar odgovoran za maloprodaju.

– Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo našim klijentima, korisnicima Mastercard kartica, omogućili Google Pay uslugu koju će, vjerujemo, aktivno koristiti i na ovaj način efikasnije raspolagati svojim novcem i vremenom. Uvođenjem inovativnih usluga potvrđujemo našu opredjeljenost da usmjerimo naše resurse ka unapređenju digitalnih kanala i budemo u korak sa potrebama naših klijenata, kao i aktuelnim trendovima – izjavio je Željko Kišić, član Uprave UniCredit banke Banja Luka zadužen za Maloprodaju i korporativno bankarstvo.

– Mobilni novčanici su trend koji stabilno raste jer je ovo platna metoda koja zaokružuje sve potrebe krajnjih korisnika za jednostavnošću, sigurnošću i praktičnošću plaćanja. Drago nam je da će korisnici Mastercard kartica UniCredit banke imati priliku da koriste Google Pay mobilna plaćanja, i želim da čestitam UniCredit banci na još jednom uspešnom i inovativnom projektu – izjavila je Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Google Pay usluga korisnicima, pored brzine i lakoće korištenja, omogućava i novi nivo sigurnosti plaćanja. Podaci o kartici koja se registruje su potpuno zaštićeni pošto se u procesu digitalizacije kreira virtuelna kartica – token za plaćanje. Kada se prilikom transakcije koristi mobilni uređaj, sa trgovcem se dijeli token, a ne pravi broj kartice. Uz činjenicu da se sva mobilna plaćanja obrađuju putem Mastercard mreže i da se na njih primjenjuju iste sigurnosne tehnologije koje Mastercard koristi za bilo koje drugo plaćanje, dodatni nivo kontrole korisnicima pružaju i funkcionalnosti Android operativnog sistema, kao što je mogućnost biometrijskog otključavanja uređaja i opcija Find my device, putem koje je moguće locirati uređaj, odnosno zaključati ili trajno obrisati podatke na njemu.

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu