Biznis

Narudžbe primaju do 10. maja uveče: Poznata kompanija za dostavu hrane ODLAZI IZ JOŠ JEDNE ZEMLJE

Španska kompanija za dostavu hrane i drugih proizvoda Glovo objavila je da će 10. maja napustiti slovenačko tržište.

 glovo dostavljač
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER

Odluka je donijeta na osnovu ponovne procjene prioritetnih investicija kompanije, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi agencija STA.

Glovo je precizirao da će u Sloveniji obavljati normalno svoje usluge do 10. maja u 22 časa, dok će njegov tim za korisničku podršku biti aktivan do kraja maja.

Firma je u Sloveniji krajem 2023. zapošljavala 19 ljudi, a prema pisanju slovenačkog Forbsa će pokušati da nađe za njih posao u drugim filijalama Glova ili ponudi nadstandarne otpremnine.

Pročitajte još

Kompanija je na slovenačko tržište ušla 2021. godine kada je preuzela kompaniju za dostavu hrane Ehrana, i te godine je ostvarila 3,8 miliona evra prihoda i 2,4 miliona evra gubitka, prema javno dostupnim podacima.

Godinu dana kasnije prihod je porastao na 4,3 miliona evra, ali je i gubitak povećan i dostigao 3,2 miliona evra. Prošle godine je Glovo zabilježio rihod od 3,7 miliona evra i gubitak od 2,2 miliona evra.

Glovo je osnovan u Barseloni 2015. godine i prisutan je u južnoj, centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi, kao u Africi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu