Društvo

Uslovi za vožnju povoljni: Oprezno na pojedinim dionicama zbog radova

Saobraćaj se ovoga jutra u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija nesmetano, uslovi za vožnju su povoljni, sporije se vozi na mjestima gdje se izvode radovi, a na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Uslovi za vožnju povoljni: Oprezno na pojedinim dionicama zbog radova
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Zbog radova na rekonstrukciji nadvožnjaka željezničke pruge, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Lamovita-Ivanjska, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Vlasenica-Sokolac u Han Pijesku u toku su radovi pa je potrebno prilagoditi brzinu i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Bijeljina-Šepak u mjestu Pilica, zbog radova, dolaziće do povremene obustave saobraćaja.

Na dionici od 1.450 metara magistralnog puta Rogolji-Baraći u toku je sanacija, te se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen, pa se teretna vozila preusmjeravaju na Jelah, a putnička vozila alternativnim pravcima Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Zbog radova saobraćaj se na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz povremene prekide.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog sanacije klizišta.

Zbog sanacije klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja. Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, takođe je izmijenjen režim saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje, u toku je rekonstrukcija puta, te se saobraćaj odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Tokom rekonstrukcije magistralnog puta, dionica Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje) izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva-Vrba u tunelu Čemerno zbog radova.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraća se usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima je obustavljen saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na regionalnim putevima Razboj-Rudanka i Razboj – Tedin Han.

Pročitajte još

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog oštećenja mosta u Mačkovcu, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna motorna vozila na regionalnom putu Mačkovac-Piperi.

U FBiH je zbog radova na mostu Gorica, za saobraćaj zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa, u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Granični prelaz Krstac, na putu Gacko-Nikšić otvoren je za međunarodni saobraćaj. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije