Svijet

"USPJEH TRAMPOVE ADMINISTRACIJE" Iz Bijele kuće saopštili da se OKONČAVA pandemija korona virus

Kancelarija Bijele kuće za nauku i tehnologiju saopštio je da se "okončava pandemija korona virusa", što je stavljeno na sami vrh dostignuća Trampove administracije uprkos tome što je samo prošle nedjelje gotovo pola miliona Amerikanaca bilo pozitivno na korona virus, piše CNN.

"USPJEH TRAMPOVE ADMINISTRACIJE" Iz Bijele kuće saopštili da se OKONČAVA pandemija korona virus
FOTO: OLIVER CONTRERAS/EPA

U izvještaju na 62 strane opisana su sva “dostignuća Trampove administracije u protekle četiri godine”, a među njima se navodi i “okončanje pandemije korona virusa”.

Kako se navodi, od početka pandemije korona virusa, uprava je preduzela odlučne akcije da angažuje naučnike i zdravstvene radnike iz akademske zajednice, industrije i vlade da razumiju, liječe i pobjede bolest.

Kako prenosi CNN to saopštenje poslato je novinarima u trenutku kada se zemlja suočava sa najvećim brojem oboljelih u jednom danu.

Upitana da objasni komentar u saopštenju da je okončana pandemija, portparolka Kancelarije Kristina Baum ukazala je na cijeli izvještaj i istakla da je veliki posao koji Trampova administracija radi na okončanju pandemije glavni prioritet i vrijedan je isticanja.

Prema njenim riječima, u internom izveštaju se ne navodi da je pandemija Covid-19 gotova, već samo da promoviše razne akcije administracije u borbi protiv nje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije