Magazin

Uštedite struju prilikom kuvanja: Pomoću ovog trika dobijaćete manje račune za električnu energiju

Rerna je prijateljica svake domaćice. Ona je najjednostavnija za pripremu jela jer odrađuje većinu posla dok mi možemo da se bavimo i nekim drugim stvarima.

Uštedite struju prilikom kuvanja: Pomoću ovog trika dobijaćete manje račune za električnu energiju
FOTO: GOCA TRŽAN/YOUTUBE/SCREENSHOT

Kako prazničnim danima šporet poprilično koristimo, posebno ako odlučimo da ispečemo sami prasetinu ovaj savjet nam je od velike koristi. Naravno, značiće nam i kad stignu vreli dani i kada ćemo željeti što manje da se zadržavamo u kuhinji.

Odlična opcija u rerni je ventilator, a uključite ga kad pripremate jelo. Tako će jelo biti ranije gotovo i još ćete uspjeti da uštedite i do 25 odsto više struje nego kada koristite običan način pečenja.

Pročitajte još

Ključ je u tome da se toplina ravnomjerno raspoređuje po rerni pa se tako manje struje troši na zagrijavanje rerne. Takođe, obroci će uz takav način pripreme biti još ukusniji.

Važno je da znate da kod pripreme jela s ventilatorom oduzmete 20 stepeni. Na primjer, ako vam je u receptu predloženo jelo koje se peče na 200 stepeni, kada koristite ventilator, podesite na 180. Nemojte prethodno zagrijavati rernu jer postoji rizik da će jelo pregorjeti, piše Krstarica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije