Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UŽASNO ISKUSTVO Majka (28) prošla hemoterapiju, pa saznala da UOPŠTE NEMA RAK

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Britanka Sarah Bojl ostala je u šoku nakon što su joj ljekari krajem 2016. dijagnostikovali karcinom dojke.

Svoju su grešku shvatili tek nekoliko mjeseci kasnije, kada je ona već prošla intenzivne tretmane i operaciju, javlja Mirror.

– Posljednjih nekoliko godina bilo je nevjerojatno teško za mene i moju porodicu. Bilo mi je grozno kad su mi rekli da ima rak, ali prolaziti kroz sve tretmane i operacije da bi mi rekli da je to bilo nepotrebno užasavajuće je – rekla je 28-godišnjakinja.

Majka dvojice dječaka prošla je nekoliko ciklusa hemoterapije, dvostruku mastektomiju i ugradnju implantata u Sveučilišnoj bolnici Royal Stoke. Osim teških tretmana, pretrpjela je psihološke traume, a i dalje joj se javljaju simptomi uzrokovani liječenjem, piše Net.

– Iako ništa neće promijeniti ono kroz što sam prošla, zaista mi trebaju neki odgovori o tome što se radi kako bi se osiguralo da niko drugi ne trpi te posljedice – poručila je Sarah.

Imala je 25 godina kad su joj ljekari pogrešno dijagnostikovali rak nakon rođenja prvog djeteta.

Njezin doktor, dr. Narajanan, kasnije je obaviješten da je njezina biopsija netačna i da je potvrđeno kako ona nema rak. Ali, morala je doživjeti još loših vijesti.

Rečeno joj je da njeni implantati mogu potaknuti razvoj raka u budućnosti. Takođe joj je rečeno da bi njezino liječenje od raka moglo dovesti do problema s plodnošću, ali srećom, prije sedam mjeseci je rodila drugo dijete.

– Bila sam oduševljena kad sam rodila Luisa, ali je srceparajuće što ga nisam mogla dojiti. Kao da to nije dovoljno loše, sada me brine mogućnost razvoja raka u budućnosti zbog vrste implantata koje imam i također sam zabrinuta zbog komplikacija s kojima se mogu suočiti zbog kemoterapije – priznala je Sarah, dodajući da sve ide na sud, prenosi Radio Sarajevo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO