Kultura

"VELIKI PRIJATELJ" Slavko Štimac se oglasio nakon smrti Nede Arnerić sa kojom je često glumio

Neda i Slavko sarađivali su u legendarnim filmovima “Varljivo leto '68” i “Ko to tamo peva”, a Štimac je otkrio da je danas saznao da nas je Arnerićeva napustila.

"VELIKI PRIJATELJ" Slavko Štimac se oglasio nakon smrti Nede Arnerić sa kojom je često glumio
FOTO: SLOBODAN PIKULA/RAS SRBIJA

Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života, a za tužnu vijest glumac Slavko Štimac (59) saznao je jutros.

Slavko je zatečen Nedinom smrću, a kaže da je ona bila velika glumica i divan čovjek.

Nisam znao do jutros. U šoku sam, ne znam šta bih rekao. Svi znamo kakva je velika glumica bila, a ja želim dodati da je bila i divan čovjek i veliki prijatelj. Jako mi je žao, ne znam šta bih rekao – tihim je glasom kazao Štimac za 24 sata.

Slavko je sa Nedom snimio legendarnu scenu u filmu “Ko to tamo peva”. Neda je igrala mladu, a Štimac neiskusnog mladoženju koji s njom u šumi pokušava da vodi ljubav.

U anale su ušle replike iz pomeutog filma: “Ma lakše bre, nisam došla da se bijemo”, kao i replika Pavla Vujisića “I tata bi, sine”.

– Taj je film bio osuđen na uspjeh, igralo je u njemu pola tada kultnog “Ateljea 212”. Film smo snimali bez novca, ali smo znali da će biti remek-djelo – rekla je Neda svojevremeno.

Neda Arnerić rodila se 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru sa više od sto uloga.

Arnerićeva je ostvarila upamćene uloge u filmovima “Višnja na Tašmajdanu”, “Užička republika”, “Sutjeska”, “Varljivo leto ’68”, “Ispravi se, Delfina” i drugim. Takođe, igrala je i u mnogobrojnim italijanskim filmovima.

Nakon velike popularnosti šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga vijeka, Neda Arnerić je i devedesetih doživjela veliku slavu – zahvaljujući blokbasteru “Tri karte za Holivud” i televizijskoj seriji “Policajac sa Petlovog brda”.