Hronika

(VIDEO) Alkoholom se otrovalo 26 djece, neki bili mlađi od 15 godina: Tužilaštvo istražuje zabavu u noćnom klubu „Sinner“

Jake policijske snage, hitna pomoć i unezvjerena djeca koja u velikom broju stoje ispred noćnog kluba "Sinner" u Pariskoj 1a u centru Beograda, dramatična je scena nakon sinoćnjeg masovnog trovanja alkoholom djece, među kojima je i veliki broj njih koji su imali manje od 15 godina.

djeca u alkoholisanom stanju
FOTO: MOJ_BEO_GRAD/INSTAGRAM/VESNA LALIĆ/RINGIER

Podsjetimo, ukupno 26 djece je dovezeno na VMA zbog trovanja alkoholom, a 12 njih je bilo u najtežem stanju alkoholisanosti.

Među njima je bilo mlađih od 15 godina, i to sa čak do 2,8 promila alkohola u krvi.

Nakon toga na društvenim mrežama pojavila se informacija da su djeca otrovana špiritusom.

Povodom cijelog slučaja oglasili su se iz iz Višeg javnog tužilaštva, a stiglo je i saopštenje samog kluba.

Nakon saznanja iz medija da je tokom prošle noći u Vojno medicinsku akademiju (VMA) primljeno 12 djece u teškom alkoholisanom stanju, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet radi utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je naložio da se identifikuju odgovorni i da se u saradnji sa policijom prikupe potrebna obaveštenja, nakon čega će biti doneta odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranju učinilaca.

Ovim povodom upravo su se oglasili i iz kluba “Sinner”:

-Klub Sinner je tokom sinoćne večeri bio iznajmljen za privatnu proslavu. Uprava kluba nema veze sa sinoćnjim događajima. Ovim putem izražavamo žaljenje i brigu zbog neželjenih događaja – navodi se u objavi na Instagramu.

Da je do trovanja alkoholom došlo saznalo se jutros kada je ljekar sa VMA gdje su deca zbrinuta o tome govorio.

Pročitajte još

Doktor Hitne pomoći VMA, primarijus dr Ivan Leković rekao je za RTS da je primljeno ukupno 26 alkoholisane djece od kojih je 12 djece bilo u teškom alkoholisanom stanju sa do čak 2,8 promila alkohola u krvi.

– To je ozbiljno stanje, zabrinjava činjenica da maloljetna lica dolaze u tako teškom stanju – rekao je dr Leković, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu