Hronika

(VIDEO) "Djecu su iznosili na nosilima, sirene hitne pomoći su odzvanjale centrom grada" Potresna svjedočenja očevidaca masovnog TROVANJA ALKOHOLOM ČAK 33 DJECE

"Scene su bile jezive, djecu su iznosili na nosilima. Cijeli kraj bio je na nogama, sirene hitne pomoći i policije odzvanjale su centrom grada. Djeca su povraćala i ispred kluba. Strašno je to što se dogodilo, naročito u samom centru Beograda".

djeca u alkoholisanom stanju
FOTO: MOJ_BEO_GRAD/INSTAGRAM/VESNA LALIĆ/RINGIER

Ovim rječima prepričavaju sinoćnju dramu uznemireni očevici masovnog trovanja koje se dogodilo u noćnom klubu “Sinner” u Pariskoj 1a u centru Beograda, odakle je ukupno, prema poslednjim informacijama, 33 dece dovezeno na VMA zbog trovanja alkoholom, a 12 njih je bilo u najtežem stanju alkoholisanosti. Među njima je bilo mlađih od 15 godina, i to sa čak do 2,8 promila alkohola u krvi.

– Veliki broj djece stajao je ispred kluba, dok su im ekipe Hitne pomoći odvozili drugare na VMA. Koliko znamo, klub se koristi za iznajmljivanje privatnih žurki, navodno je namjenjen osobama starijim od 24 godine. Iznenadilo nas je prisustvo toliko maloljetnika na toj proslavi, uprkos tim pravilima. Cijelu noć nismo mogli da spavamo, prvo zbog glasne muzike, a potom i zbog neprestanih sirena Hitne pomoći – pričaju i dalje potreseni sugrađani koji žive u komšiluku kluba.

Kako dodaju, jake policijske snage bile su ispred kluba, a sam uviđaj sigurno je trajao više od sat vremena.

Odgovornost organizatora

Kako dalje navodi, pomenuti klub povremeno organizuje takozvane “all inclusive” žurke, gdje se za ulaznicu, koja košta između 1.500 i 2.000 dinara, nudi neograničena konzumacija pića.

Ova praksa, koja na prvi pogled djeluje kao privlačna ponuda, upravo otvara mogućnost da gosti piju u velikim količinama. U takvom okruženju gdje je pristup alkoholu olakšan, a nadzor minimalan, postavlja se pitanje ko sve snosi odgovornost za bezbjednost posjetilaca, naročito kada su u pitanju maloljetne osobe.

Pročitajte još

– Nije mi jasno da li su djeca sinoć kupila karte ili je riječ o privatnom okupljanju. Ipak, svjestan sam da se takve žurke organizuju i na ovaj način, što izaziva ozbiljnu zabrinutost. Kakav alkohol mogu da dobiju za tako malo novca? Na drugim mjestima, cjena jednog pića dostiže te sume – ističe sagovornik.

Masovno trovanje djece špiritusom

Podsjetimo, prema prvim informacijama 26 djece tokom noći primljeno na toksikologiju VMA zbog alkoholisanog stanja, među njima je njih 12 bilo u teškom alkoholisanom stanju sa do čak 2,8 promila alkohola u krvi, rekao je jutros doktor Hitne pomoći VMA, primarijus dr Ivan Leković. Ono što je posebno šokiralo ljekare, to je da su mnogi imali manje od 15 godina. Međutim, kasnije se saznalo da je ukupan broj djece koja su završila na toksikologiji čak 33!

Nakon toga pojavila se informacija da su djeca u noćnom klub “Sinner” u Pariskoj ulici 1a masovno otrovana špiritusom, i da su ova djeca zbrinuta na VMA zapravo iz tog kluba i dovezena na toksikologiju.

Blic je potom saznao da je Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet radi utvrđivanja svih okolnosti slučaja trovanja djece u noćnom klubu.

Tokom noći ispred kluba bile su jake policijske snage, kola hitne pomoći i unezvjerena djeca. Oglasili su se iz kluba, i na Instagram stranici objavili da je klub to veče bio iznajmljen za privatnu proslavu.

Povodom ovog slučaja oglasilo se i Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje je naložilo PS Stari grad da im dostavi podroban izveštaj o tome ko je organizovao žurku na kojoj je došlo do trovanja osoba, među kojima najveći broj maloljetnih.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu