Sudbine

(VIDEO) “Znao je da nasrne na našu bolesnu majku” Težak život Sefeta iz BiH koji je propatio zbog brata i žene, slama najtvrđa srca

Sefet Alihodžić iz mjesta Ramadanovci u BiH ima život koji može da razori i srce od kamena. Sa rođenim bratom se borio čak 30 godina, kako kaže, spavao je na nogama. Koliko god se trudio da mu pomogne, nije uspio, a onda su došli nezamislivi problemi.

Sefet Alihodžić
FOTO: ALEN AVDIĆ/YOUTUBE/SCREENSHOT

 Moj život je nekako ne težak, već pretežak. Brat je psihički obolio, a nikako nije htio da pije lijekove. Nisam mu ništa mogao, koliko god sam se trudio da mu pomognem. Bilo je tu svačega, znak je da nasrne i na mene, ali i na našu bolesnu majku. Jednom me je udario vilom, završio sam u bolnici na ušivanju. Da vam ne pričam – započinje svoju bolnu ispovjest i nastavlja:

– Bilo je momenata i kada se uneredi, pa ne dozvoljava da ga sredim, onda ga jurim po cijelom dvorištu, ne vrijedi. Duša me boli, to su strašne muke.

Kada se oženio, ni tada nije našao mir. Naime, i njegova supruga se suočava sa psihičkim problemima, prenosi Stil.

– I moja žena ima isti problema kao i brat, samo ona redovno troši lijekove. Uradi šta može, popričamo nas dvoje, ali uglavnom neće nigdje iz kuće, ne mogu do ljekara da je natjeram da ode. Dobili smo blizance, dva sina, sve sam oko njih većinom ja radio, i presvlačio, i kupao, i hranio. Znam sve da spremam, jedino nisam pite naučio da pravim.

Dok je mogla, i majka mu je pomagala, brinula o unucima i kada god je imala, davala im je.

– Majka mi se razboljela i za dva mjeseca umrla. I presvlačio sam je i kupao, ništa mi nije bilo teško za nju. Davala je unucima marke, koliko je mogla.

Pročitajte još

Kako u jednom momentu Sefet više nije mogao da izdrži, počeo je da pije, ne bi li malo olakšao dušu.

– Morao sam, da ne puknem. Ali, otkako sam izašao iz bolnice, nisam ni kap uzeo.

Brata redovno posjećuje, i iako teško podnosi to što nije sa njim, smatra da je ovako bolje za sve.

– Kad legnem, misli mi odu kod njega. Boli me što je tamo, ali drugačije nije moglo. Spavao sam na trenutke, dežurajući da nešto ne uradi. Trudim se da mu odnesem sve što mi treba. Ima i dobrih ljudi koji mi pomažu.

Sa druge strane, Sefet pronađe i razloga za smijeh, koji mu na trenutke zaliječe dušu.

– Odem tu kod komšija, pa se ispričamo malo. Ali, kad uđem u kuću, opet me čekaju moji problemi. U jednom momentu sam razmišljao i o samoubistvu, ali onda sam pomislio šta bi moja deca. Sada je malo lakše, borim se za njih i nadam se da će imati mnogo bolji život od mog – zaključio je Sefet za YT “Alen Avdić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije