Politika

Vidović odgovorio Incku i Salkiću: Bavite se školama i ulicama u Federaciji koje se zovu po ratnim zločincima

Potpredsjednik Republike Srpske, Ramiz Salkić, trebalo bi da počne da radi nešto konkretno i opravda par hiljada maraka koje dobija iz budžeta RS, a ne da iščekuje šta će Valentin Incko smisliti novo protiv Srba i RS pa da ga zdušno podrži.

Vidović odgovorio Incku i Salkiću: Bavite se školama i ulicama u Federaciji koje se zovu po ratnim zločincima
FOTO: UJEDINJENA SRPSKA

To je izjavio zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske, Siniša Vidović, komentarišući jučerašnje pismo Incka Narodnoj skupštini i reakcije Salkića. Ramiz Salkić je rekao da je pismo visokog predstavnika za svaku pohvalu ako predstavlja najavu zaokreta u politici međunarodne zajednice, ako dolazi prilično kasno.

Pročitajte još

– Umjesto što se Salkić i Incko bave poveljama i postavljaju kojekakve ultimatume, trebalo bi da se pozabave nazivima osnovnih škola u Sarajevu i ulica, ne samo u ovom gradu, već u većem dijelu FBiH koje nose nazive ratnih zločinaca i ubica Srba. Podsjetiću na ulice “Mladih Muslimana”, “Zelenih beretki”, “Handžar divizije”….To vrijeđa Srbe koji su žrtve zločina u ratu i progona nakon rata, prije svega iz Sarajeva. Zašto se Incko i Salkić ne brinu o tome – upitao je Vidović.