Društvo

VOZAČI, BUDITE OPREZNI! Kolovoz je mokar i klizav, magla smanjuje vidljivost

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu, a iz BIHAMK upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

VOZAČI, BUDITE OPREZNI! Kolovoz je mokar i klizav, magla smanjuje vidljivost
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Zbog magle vidljivost je smanjena na putevima Kupres-Šuica, Kolo-Karlov Han i Mesihovina-Posušje, dok zbog povremeno jačih udara vjetra skrećemo pažnju na magistralni put Travnik-Bugojno, preko Rostova.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su od 07 do 16 časova, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 časova na ovoj lokaciji saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na izgradnji pješačkih staza na magistralnom putu Ključ-Mrkonjić Grad na mjestu izvođenja radova (na izlazu iz Ključa) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 05 do 21 čas saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 čas do 00:30 časova vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 časova saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Doljani-Metković i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

(Avaz)