Hronika

VOZIO SA 4,48 PROMILA ALKOHOLA U KRVI Šokirao policiju nakon alko-testa, ali nije zaustavljen jer je bio pijan

Lapovčanin A. Đ. (56) koji je automobilom "opel korsa" upravljao sa 4,48 promila alkohola u krvi, zapravo nije zaustavljen od strane policije zato što je bio pijan.

VOZIO SA 4,48 PROMILA ALKOHOLA U KRVI Šokirao policiju nakon alko-testa, ali nije zaustavljen jer je bio pijan
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Zapravo, policija ga je izdvojila iz saobraćaja zato što nije imao vezan sigurnosni pojas. Daljom kontrolom utvrđeno je da je bio u alkoholisanom stanju, javlja Ucentar.

Policija je bila u čudu kada je u svjesnom stanju i komunikativan, prilikom kontrole “naduvao” za Šumadiju rekordnih 4,48 promila!

Pročitajte još

– Odavao je utisak da je u vidno alkoholisanom stanju, ali nije bio dezorjentisan i nesposoban za saradnju. Takođe, nije odbijao nikakav vid saradnje. Prije alkotestiranja A.Đ. se izjasnio da je konzumirao alkohol neposredno prije zaustavljanja, tačnije pet minuta ranije, tako da je patrola istog alkotestirala nakon 15 minuta od momenta zaustavljanja – kaže izvor iz MUP-a.

Komšije tvrde da svakodnevno pije

Inače, komšije u Lapovu kažu da je neslavni rekorder poznat kao neko ko se gotovo svakodnevno odaje alkoholu.

Vozaču je određeno zadržavanje do 12 časova radi istrježnjenja, a potom je zbog učinjenog prekršaja nasilnička vožnja priveden sudiji za prekršaje. Kažnjen je sa 30 dana zatvora, novčanom kaznom, 15 kaznenih poena i devet mjeseci zabrane upravljanja vozilom B kategorije.