Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“VRLO HRABRO JE SKOČITI U OVAKO HLADNU VODU” Trinaestogodišnja Sara prva stigla do Časnog krsta u Istočnoj Ilidži (FOTO)

Regioni
Autor:

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija

U rijeci Željeznici, u Istočnoj Ilidži, danas je, četvrti put, organizovano plivanje za Časni krst, povodom praznika Bogojavljenja, na kojem je prva do Časnog krsta doplivala trinaestogodišnja Sara Samardžić iz Istočne Ilidže.

Sara ističe kako joj je ovo prvi put da učestvuje, te da je osjećaj poseban.

– Od prvog plivanja za Časni krst, koje je organizovano kod nas, sam imala želju da učestvujem, a danas mi se ta želja i ostvarila – rekla je Sara.

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija

Načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović, istakao je da će se potruditi da se ova manifestacija uvrsti u red značajnih datuma, ne samo za ovu lokalnu zajednicu, nego za čitav grad Istočno Sarajevo.

– U ovu manifestaciju treba mnogo više da se ulaže i nadam se da ćemo narednih godina ovo podići na viši nivo – rekao je Božović.

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija

Predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije Ranko Skakavac izjavio je da je sve prošlo u najvoljem redu, te da je od prijavljenih 40 takmičara, 35 danas plivalo.

Braća Miloš i Marko Kovač sa Pala u plivanju za Časni krst učestvuju četvrti put i ističu da je najvažniji pravoslavni duh i očuvanje tradicije.

– Svako ko je danas skočio je pobjednik, ali posebne čestitke za mladu Saru koja ima samo trinaest godina i vrlo je hrabro sa toliko godina skočiti u ovako hladnu vodu – ističu braća Kovač.

Foto: Mariana Đurić/RAS Srbija

Do Časnog krsta je trebalo plivati 33 metra, što simboliše broj godina života Isusa Hrista. Danas je učestvovalo rekordnih 35 hrabrih takmičara, a organizator se potrudio da obezbijedi vrijedne nagrade za pobjednike, ali i novčane nagrade za sve učesnike.

Veliki broj građana je prisustvovao današnjoj manifestaciji čiji je organizator Srpska pravoslavna crkvena opština Vojkovići u saradnji sa SKUD „Vojkovići“ i Džudo klubom „Famos“.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO