Društvo

VSTS ODLUČIO Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH danas je imenovao Minju Mirvić za sudiju Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu, Sandru Budišu za sudiju Okružnog privrednog suda u Banjaluci i Milicu Stanković za sudiju Osnovnog suda u Trebinju.

VSTS ODLUČIO Imenovani nosioci pravosudnih funkcija
FOTO: HAIRYPOLACK/YOUTUBE/SCREENSHOT

Tarik Crnkić i Sanja Ljuboje Romić imenovani su za tužioce Tužilaštva BiH.

Za sudiju Opštinskog suda u Bosanskoj Krupi imenovana je Maida Berberović, dok će Senad Kaltak obavljati funkciju sudije u Opštinskom sudu u Jajcu.

Pročitajte još

Danijel Jovanović imenovan je na poziciju sudije Opštinskog suda u Bihaću, Adis Poljić za sudiju Opštinskog suda u Živinicama, a Adis Mehić i Boris Cvitanović za sudije Opštinskog suda u Travniku.

Nove sudije Opštinskog suda u Tuzli su Senada Uzunović i Vedran Milašinović.

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije stupiće na dužnost 1. jula, saopšteno je iz VSTS.

Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTS BiH je, između ostalog, uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata kandidata, kao i stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri.

Pri imenovanju, VSTS primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova, navodi se u saopštenju.

Prihvati notifikacije