Politika

Vučić istakao da Srbi ne napuštaju KiM iz hira "Politika stvaranja Velike Albanije je proces koji će da se nastavi, a Kurti neće stati"

Politika stvaranja Velike Albanije proces je koji će da se nastavi i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti neće da stane, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić i Stjuart Pič
FOTO: BUDUCNOSTSRBIJEAV / INSTAGRAM

Nisu Srbi napustili KiM zbog tablica samo, to nije bio njihov kapric. Sjetimo se da je bilo mnogo nasilja, koje nije procesuirano. Hoću samo da kažem, da to nije pitanje hoćemo li mi nešto da osudimo. Politika stvaranja Velike Albanije je proces koji će da se nastavi, a Kurti neće da stane – rekao je Vučić.

Vučić kaže da Zapad ne interesuje priča o Velikoj Albaniji.

Pročitajte još

Kada je riječ o narednom sastanku u Budimpešti, Vučić je istakao da vjeruje da će takvi sastanci pomoći u poboljšanju odnosa, kao i da će u Budimpešti biti mnogo svjetskih lidera, prenosi RTRS.

– Susret sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom korak ka poboljšanju odnosa, važno je održavati kontakte sa Turskom. To je regionalna velesila, potvrđen je poseban sastanak sa Erdoganom u Budimpešti, to će biti korak ka poboljšanju odnosa i vjerujem da ćemo uskoro ugostiti turskog predsjednika u Beogradu – rekao je Vučić, komentarišući odnose sa Turskom, te njegovu posjetu Budimpešti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije