Politika

"Dragiša se uspješno oporavlja" Vučić posjetio ranjenog Srbina na Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je u bolnici Dragišu Galjaka, koji je ranjen u neredima na Kosovu i Metohiji.

Aleksandar Vučić stoji pored ranjenog Srbina
FOTO: BUDUCNOSTSRBIJEAV /INSTAGRAM/SCREENSHOT

Dragiša Galjak, Srbin kojeg je teško ranila Kurtijeva policija, uspješno se oporavlja. Poželio sam mu dobro zdravlje i ono za šta se Dragiša borio cijelog života, slobodu! – napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

Pročitajte još

Galjak je prebačen na liječenje u Beograd zbog teške rane na karlici. Njegovo stanje trenutno je stabilno, ali i dalje teško.

On je, podsjetimo, iz automatskog oružja s leđa pogođen u dio karlice, stomaka i šake.

– Pripadnik ROSU kleči i iz kalašnjikova puca u pravcu Srba koji se povlače i pogađa s leđa Dragišu Galjaka, u predio karlice, stomaka i šake. Dva metka su ga pogodila. U tom trenutku kreće odgovor Srba kamenicama i na sve druge načine. Na više mjesta su slikani snajperi koji su nišanili na prisutne Srbe a koje su donijeli albanski specijalci. Povrijeđeno je 52 Srba, zatražilo je pomoć u KBC Kosovska Mitrovica. Povrijeđeno je više. Od njih je troje teže povrijeđeno, uključujući Dragišu Galjaka od 50 godina koji je ranjen sa dva metka od strane albanskih specijalaca – naveo je Vučić u ponedjeljak, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije