Politika

VULIN PROZVAO KOMŠIĆA "Kakva je EU perspektiva kada se predstavnik Hrvata bira BOŠNJAČKIM GLASOVIMA?"

Ne znam kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima i prijeti se Hrvatima da će im svi predstavnici biti izabrani prostom većinom bez njihove volje, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

VULIN PROZVAO KOMŠIĆA "Kakva je EU perspektiva kada se predstavnik Hrvata bira BOŠNJAČKIM GLASOVIMA?"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Hrvatski član predsjedništva BiH Željko Komšić neka brine o svojoj zemlji i neka se potrudi da može otići bar do Lištice i Širokog prije nego nastavi da proziva Srbiju i njenog predsjednika. Daleko je njemu Beograd – izjavio je Vulin, reagujući na izjavu Komšića da se iza sastanka njegovog srpskog kolege Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kriju drugi motivi, a ne evropska perspektiva dvije zemlje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Srbije, Vulin je ukazao da EU perspektivu svake zemlje kandidata iznad svega ugrožava nestabilnost.

Pročitajte još

Vulin je ocijenio da je Srbija ekonomski i politički stabilna zemlja, ali da je za BiH to sve teže reći.

– Kako da se govori o stabilnosti zemlje u kojoj Komšić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović krše Ustav i bez volje Srba govore da je Kosovo faktički država. Ili gdje SDA u svoj kongresni dokument uvodi obavezu uništenja Republike Srpske, ustavne kategorije u BiH – izjavio je Vulin.