Društvo

Vulkanizeri tek očekuju gužve, jer svi čekaju posljednji trenutak: Zamjena guma na prošlogodišnjem nivou, a evo kolike su cijene

Vulkanizeri u Banjaluci nemaju naročitog posla oko zamjene guma iako će vozači od 1. novembra morati da imaju zimsku opremu.

vulkanizer priprema gumu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Trenutno nemamo posla sa zamjenom guma jer je lijepo vrijeme, toplo je. Dođe poneko, a gužvu očekujemo od kraja naredne sedmice. Tako bude svake godine kada je sunčano bez kiše, ljudi dođu u posljednji čas, objašnjava jedan vulkanizer.

Zamjena guma kod vulkanizera uglavnom košta 10 KM po komadu, odnosno 40 KM za sve, plus 10 KM za balansiranje guma. Dakle, ukupno 50 KM.

Pročitajte još

– Kod nas zamjena 15 promjera guma sa balansiranjem košta 50 KM, a gume 17 promjera sa balansom je 66 KM – kaže jedan vulkanizer za Srpskainfo.

Cijene novih guma i usluga zamjene su na prošlogodišnjem nivou, a neke gume se mogu naći po nešto nižim cijenama na akcijama.

Obavezna zimska oprema je od 1. novembra do 1. aprila. Onaj ko je ne bude imao prijeti mu kazna od 40 do 500 KM, a moguće je i isključenje iz saobraćaja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu