Društvo

ZA VOLANOM MAKSIMALNO PAŽLJIVO Magla smanjuje vidljivost, poseban oprez na OVIM DIONICAMA

U većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suvom i mjestimično vlažnom kolovozu.

ZA VOLANOM MAKSIMALNO PAŽLJIVO Magla smanjuje vidljivost, poseban oprez na OVIM DIONICAMA
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Obustava saobraćaja na snazi je u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo, gdje se izvode sanacioni radovi. Saobraćaj je na ovoj dionici preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od pet sati do 21 čas. U vremenu od 21 čas do 00:30 vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK.

(Avaz)