Gradovi

ZAHUKTAVA SE U KOSTAJNICI Sud poništio smjenu zamjenika načelnika opštine, SDS LIKUJE

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo rekao je da je Okružni sud u Prijedoru poništio odluku Skupštine opštine o smjeni njegovog zamjenika Gorana Rabata.

ZAHUKTAVA SE U KOSTAJNICI Sud poništio smjenu zamjenika načelnika opštine, SDS LIKUJE
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA
Drago Bundalo

Okružni sud u Prijedoru poništio je odluku Skupštine opštine o smjeni zamjenika načelnika čime se ispostavilo da sam bio u pravu kad sam upozoravao da je ova, kao i niz drugih odluka nove skupštinske većine, nezakonita. Smatra da će i ostale odluke koje nisu u skladu sa zakonom biti poništene – izjavio je Bundalo za Radio Kostajnicu.

Opštinski odbor SDS Kostajnica oglasio se saopštenjem za javnost u kome „izražava zadovoljstvo“ odlukom suda.

Саопштење за јавност!Општински одбор СДС-а Костајница изражава задовољство поводом пресуде Окружног суда у Приједору…

Posted by СДС Костајница – SDS Kostajnica on Thursday, August 27, 2020

-Grupa od deset odbornika nove skupštinske većine koju čine odbornici stranaka PDP, SNSD, SDA, US i SP je na drugoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine održanoj 20. maja 2020. nezakonito i bez prijedloga načelnika opštine donijela rješenje o opozivu i smjeni zamjenika načelnika opštine Kostajnica, ne pridržavajući se tačnih odredbi Zakona o Lokalnoj samoupravi. Uz silna upozorenja odbornika SDS, zamjenika načelnika i načelnika opštine, o namjernom kršenju zakona od strane nove skupštinske većine, pomenuta grupa odbornika je ipak na toj vanrednoj sjednici donijela rješenje o opozivu i smjeni zamjenika načelnika – navodi predsjednik OO SDS Kostajnica Vladimir Ćopić.

Pročitajte još

Kako kaže, načelnik opštine je vodeći se zakonskim mogućnostima, stavio osporeno rješenje van snage jer je na rješenju pogrešno primjenjen Zakon o lokalnoj samoupravi, do konačne odluke Okružnog suda u Prijedoru.

-Odbornici gore navedenih stranaka nisu mnogo vodili računa o zakonitosti tog akta, a i ostalih akata donešenih u prethodnom periodu od kad su preuzeli skupštinsku većinu, misleći da kao nova skupštinska većina mogu raditi šta hoće i šta im je volja, neuvažavajući nikog. Sud je nakon tri mjeseca odlučio pozitivno na tužbu i dokazao da su odbornici SDS i načelnik opštine Kostajnica bili potpuno u pravu – kaže Ćopić.