Politika

ZAHVALIO PLENKOVIĆU Kristijan Šmit sa hrvatskim premijerom razgovarao o izbornoj reformi u BiH

Visoki predstavnik Kristijan Šmit boravio je danas u službenoj posjeti Zagrebu, gdje se sastao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, saopšteno je iz OHR.

ZAHVALIO PLENKOVIĆU Kristijan Šmit sa hrvatskim premijerom razgovarao o izbornoj reformi u BiH
FOTO: OHR

Šmit i Plenković razmijenili su mišljenja o trenutnim političkim trendovima i kretanjima u Bosni i Hercegovini i na Zapadnom Balkanu, s naglaskom na evroatlantske integracije. Takođe, navode u saopštenju, razgovarali su o procesu izborne reforme u Bosni i Hercegovini.

– Visoki predstavnik je naglasio potrebu jačanja funkcionalnosti institucija BiH kroz pojačani angažman svih domaćih strana, uz pomoć međunarodne zajednice. Funkcionalnost je, naglasio je on, nužan preduslov kako bi ta zemlja izašla iz faze međunarodne supervizije i napredovala u integracijama u Evropsku Uniju. Visoki predstavnik je zahvalio premijeru Plenkoviću na zalaganju Hrvatske i njenoj pomoći težnjama Bosne i Hercegovine i drugih zemalja u regiji da se i same priključe EU – saopštio je OHR.

Pročitajte još

Podsjećamo, Republika Srpska, Rusija i Kina ne priznaju Kristijana Šmita za visokog predstavnika međunarodne zadenice u BiH jer nije imenovan rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN, kako je to predviđeni Dejtonskim sporazumom.

Prihvati notifikacije