Hronika

ZAPLIJENJENA ROBA OD 25.000 EVRA Državljanin BiH švercovao gasne metke, turski med za potenciju …

Velika količina gasne municije, teleskopske palice, optički nišani, noževi na rasklapanje, parfemi, satovi, preparati za potenciju, garedoba i obuća poznatih robnih marki, otkrili su carinici 25. februara na prelazu Vrška Čuka u kamionu sa registarskim oznakama Bosne i Hercegovine.

ZAPLIJENJENA ROBA OD 25.000 EVRA Državljanin BiH švercovao gasne metke, turski med za potenciju …
FOTO: MILOŠ PETROVIĆ/RAS SRBIJA

Ilegalna roba, čija je vrijednost procijenjena na preko 25.000 evra, otkrivena je u tovaru kamiona, zajedno sa legalno prijavljenom robom koja je prevožena. Kamion iz BiH ulazio je u Srbiju i bio je u tranzitu ka BiH. Iako je vozač kamiona, državljanin BiH star 40 godina, tvrdio da nema ništa da prijavi osim prijavljene robe koju prevozi, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled.

Zbog nemogućnosti da to bude urađeno na samom prelazu, kamion je u pratnji policije dopraćen do ispostave Terminal aerodroma Niš, gdej je roba istovarena i detaljno pregledana.

Ispostavilo se da se među prijavljenom robom nalazi čak 30.000 metaka za gasne pištolje kalibra 9 milimetara, 290 noževa na rasklapanje, 45 optičkih nišana, 18 teleskopskih palica, 100 suzavaca u spreju, kao i 60 teglica turskog meda za potenciju „macun“. Pored toga, pronađeno je i oko 250 ručnih satova, najvjerovatnije kopija robnih marki „kasio“, „armani“, „ges“, „šanel“, „roleks“ i „svarovski“, kao i oko 100 različitih parfema za koje se takođe sumnja da povrijeđuju pravo intelektualne svojine poznatih brendova „karolina herera“, „dior“, „šanel“, „bulgari“, „roberto kavali“, „kenzo“, „armani“ i drugih. Među krijumčarenom robom našlo se i preko 2.000 različitih odevnih predmeta – jakni, farmerki, trenerki, košulja, majica, obuće i kaiševa, sa oznakama robnih marki „adidas“, „najk“, „levis“, „filip plejn“, „bos“ i slično – navode u Upravi carina, prenosi Blic.

Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo, a do okončanja krivičnog postupka pokrenutog protiv vozača, sporna roba će biti zadržana.