Biznis

Zašto je teže držati DIJETU u gradu

Živite u velikom gradu i imate problema s viškom kilograma?

Zašto je teže držati DIJETU u gradu
FOTO: SAFFRANEX/PROMO

Pored uobičajenih uzroka gojenja u koje spadaju ishrana, genetika, zdravstveno stanje, sve češće se ukazuje i na efekat okruženja u kojem živimo. Statistike pokazuju da veći broj ljudi sa prekomjernom težinom živi u velikim gradovima.

Urbani način života obično prate nezdrave navike u ishrani. Tu primarno mislimo na veliki broj fast fudova u kojima se prodaje visokokalorična hrana. Obroci na ovim mjestima su cjenovno pristupačni, ne zahtijevaju vrijeme potrebno u kuhinji za spremanje hrane, a najčešće su i veoma obimni, pa nerijetko pojedemo i više nego što nam je potrebno.

Ako na to dodamo konstantnu žurbu, onda ne čudi da se prvi obrok najčešće jede u pekari, za ručak se ode u neki restoran brze hrane, a uveče smo toliko umorni da je najlakše naručiti dostavu hrane na kućnu adresu.

FOTO: SAFFRANEX/PROMO
FOTO: SAFFRANEX/PROMO

Tu je i svakodnevni stres. Od ranog jutra se nerviramo zbog gužve u saobraćaju, kašnjenja na posao, rezultata na poslu, obaveza kod kuće. Imamo utisak da stalno nešto jurimo i nikako da postignemo sve što smo zacrtali.

Menadžerska bolest se danas ne vezuje samo za visoko pozicionirane osobe; možemo reći da je svako podležan ovoj bolesti savremenog doba. Najčešći odgovor na stres je hrana, što dovodi do emocionalnog prejedanja, konzumacije slatkiša i alkohola.

FOTO: SAFFRANEX/PROMO
FOTO: SAFFRANEX/PROMO

Gdje je rješenje!? Okrenite stvari u vašu korist. Pokušajte da auto i javni prevoz zamijenite što je moguće više pješačenjem ili vožnjom bicikla.

Probudite se 10 minuta ranije i spremite zdrav doručak kao najbitniji obrok. Imajte u torbi uvijek neku zdravu namirnicu koja vam može poslužiti kao međuobrok – banana, proteinska pločica, jabuka…

FOTO: SAFFRANEX
FOTO: SAFFRANEX

Provjereno rješenje je i Saffranex – prirodni preparat za mršavljenje. Pažljivo odabranim sastojcima Saffranex rješava sve navedene prepreke do idealne linije.

Biljka s aromom luksuza, šafran, smanjuje stres i želju za hranom, podstičući dobro raspoloženje. Sinetrol®Xpur, koji se proizvodi u Francuskoj, predstavlja jedinstveni kompleks mediteranskih citrusa i guarane, a ta sinergija rezultira efikasnim topljenjem masti sa bokova i struka. Kofein iz sjemena gurane daje energiju koja je svima u velikom gradu preko potrebna.

FOTO: SAFFRANEX
FOTO: SAFFRANEX

Kako da naručim Saffranex? Originalno pakovanje Saffranexa možete naručite putem zvaničnog sajta www.saffranex.ba ili pozivom na broj 033 975 680.

A.E.

Prihvati notifikacije