Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ZBOG PUSTU LI KAFU TREBA DA GINEMO” Obavještenje iz Vranja će vam popraviti raspoloženje

Društvo
Autor:

Foto: Goran Srdanov/RAS Srbija

Poruka podrške Vranju, osvanula je na društvenoj mreži Instagram. Srž poruke jeste to, kako je bilo nekada, a kako nam je sada. Motivacioni tekst, i zbirka svega što je zadesilo Srbiju i Vranje.

Zanimljiva poruka, ispisana tako da se u dahu čita sa sve karakterističnim Vranjanskim naglaskom izmamila je osmijehe, i ulila nadu u bolje sutra. Realnu upozoravajuću, a motivacionu porku, prenosimo vam u cjelosti.

Побратими и побратимке, наш град је преживеја 422 године под Турци, 4 године под Бугари, бомбардовање, 20 године…

Gepostet von Vranjanske Rabote Svake Subote am Dienstag, 17. März 2020

“Pobratimi i pobratimke,

naš grad je preživeja 422 godine pod Turci, 4 godine pod Bugari, bombardovanje, 20 godine radijaciju i još puno neprijatelji tokom svoju istoriju a s'd imamo rabotu sas ovog novog i nevidljivog neprijatelja kojeg mora da pobjedimo. Mi smo malečka sredina u koju smo svi okrenuti jedni prema drugi jer volimo da iskačamo, da se družimo, da smo viđeni, da sjedimo u čaršiju, meraklijski da ispijamo kafu i da ne boli bandera za sve. E pa došlo je vrijeme da se toj promeni! Zajednički i sa sve snage mora da utičemo prvo na sebe pa onda na ostali oko nas da bi pobijedili ovog neprijatelja. Batalite gu kafu u grad, da gu jebem u kafu, zbog pustu li kafu treba da ginemo? Turci smo gi izmavali sas bajoneti i puške al’ da bi pobijedili ovog neprijatelja ne treba ništa da rabotimo. Dedu i nane pod katanac, vi si sjedite doma i uživajte a mi će se potrudimo da vi neje dosadno. Ne paničite, ponašajte se odgovorno, pomagajte jedni na drugi i kao što bi rekla baba mi – “NE AZDISUJTE MNOGO!”

Čitanjem ove poruke uspjeli su da izmame osmikehe i daju motivaciju, u teškim danima koji su iza nas, ali i onima koji dolaze, prenosi Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO