Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ŽELIMO ZA PREGOVARAČKI STO” Brnabićeva istakla da je Srbija spremna za nastavak dijaloga

Politika
Autor:

Foto: Predsjedništvo Srbije/RAS Srbija

Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da je Srbija spremna da se odmah vrati za pregovarački sto i nastavi dijalog sa Prištinom, te izrazila nadu da će prištinski politički lideri imati dovoljno hrabrosti i odgovornosti da promjene svoje odluke da bi to moglo da se dogodi.

– Mi smo bukvalno spremni svaki dan da se vratimo za pregovarački sto i nastavimo dijalog. To je jedini način da imate stabilnost na Kosovu i Metohiji da ljudi nastave da žive mirno – rekla je Brnabićeva nakon obilaska Žitorođe.

Ona je ukazala da je nedavno istraživanje na Kosovu i Metohiji pokazalo da 91 odsto građana na tom području ne žele zamrznut konflikt, prenose beogradski mediji.

– Žele nastavak dijaloga i nadam se da će lideri u Prištini umjeti da saslušaju sve građane koji žive na Kosmetu, da će imati političku hrabrost i odgovornost da donesu odluku koja je najbolja ne samo za Srbe i Albance već za čitav region – rekla je Brnabićeva.

Ona je ocijenila da je posjeta predsjednika Francuske Emanuela Makrona Beogradu bila veoma zanačajna za pozicioniranje Srbije.

– Mislim da je ta posjeta prošla bolje nego što je bilo ko od nas očekivao. Velika zahvalnost za sve što je Makron rekao dok je bio u Srbiji, za sve signale podrške i za možda najjači do sada signal da ništa nije završeno i da dijalog mora da se nastavi – smatra Brnabićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO