Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZNAJU GA PO HEROJSTVU Izbodeni policajac prije 2 godine SPASAO DJEVOJKU od sigurne smrti

Hronika
Autor:

Foto: PU Zvornik/RAS Srbija

Policajac Aleksa Vukašinović, koji je u ponedjeljak ujutru uboden nožem u Šekovićima, poznat je po svom profesionalizmu, ali i po tome da je prije dvije godine spasio život djevojci koja se pokušala ubiti.

Vukašinovića je nožem izbo komšija Čedomir Prodanović.

Izvor blizak istrazi rekao je da Vukašinović u trenutku napada nije bio na dužnosti, a napadač mu je inače komšija. Takođe je rekao da ovaj napad nema veze sa policijskim poslom koji obavlja Vukašinović.

O policajcu Vukašinoviću mediji su pisali i krajem juna 2017, kada je profesionalnom reakcijom spasao sigurne smrti djevojku (31) koja se pokušala ubiti.

Djevojka je tada nazvala jednu prijateljicu i rekla da ide da se ubije, a ona je o tome odmah obavijestila policajca Acu, kako ga inače zovu.

On se odmah uključio u potragu za nesretnom djevojkom. Prema izjavama svjedoka, ona je tada otišla u šumu noseći konopac sa sobom.

– Istog momenta smo otrčali prema šumi. Dozivali smo je, ali nije se odazivala. Zašla je dosta duboko u šumu. Onda smo je ugledali kako visi na drvetu. Lijeva ruka joj je bila ispod omče i to je možda malo ublažilo da joj konopac ne stisne grkljan odmah – ispričao je Vukašinović.

Prije nego što će utrčati u šumu policajac je, kao da je predosjećao, iz auta uzeo malu čakiju. Njom je presjekao konopac.

– Kada smo presjekli konopac, glava joj je već bila skoro modra. Vjerujem da su u pitanju bile sekunde. Kada smo je spustili na zemlju bila je bez svijesti, pa smo počeli da je masiramo – pojasnio je Vukašinović.

U Policijskoj upravi Zvornik su tada rekli da je službenik Policijske stanice Šekovići brzom i efikasnom reakcijom spriječio djevojku u namjeri da se ubije.

– Iskazanom prisebnošću u kritičnom momentu, te brzom i efikasnom reakcijom policijskog službenika i S.M, uspjeli su da presjeku konopac – rekli su u PU Zvornik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO