Hronika

“ZNAO SAM DA NEŠTO NIJE U REDU” Ispovijest muža trudnice koja je umrla na porođaju

Suprugu sam odveo u bolnicu jer je rekla da ima kontrakcije. Oko 3.20 sam čuo plač djeteta i vidio kako mi sina odvode u drugu prostoriju porodilišta. Ali, odmah sam posumnjao da sa Tanjom nešto nije u redu – ispričao je Željko, suprug trudnice Tatjane I. koja je preminula tokom porođaja u bolnici u Majdanpeku.

“ZNAO SAM DA NEŠTO NIJE U REDU” Ispovijest muža trudnice koja je umrla na porođaju
FOTO: PROFIMEDIA

Željko, koji je sve vrijeme bio na Odjeljenju ginekologije, kaže da je čuo “kako se njegova supruga žali na bolove”.

Vidio sam kako u porođajnu salu utrčava medicinsko osoblje. Nosili su i boce sa krvlju – govori kroz suze.

Po njegovim riječima, medicinsko osoblje mu je saopštilo da je njegova supruga imala problem sa posteljicom, što je izazvalo obilno krvarenje.

– Rekli su mi da je obilno krvarenje tipično za žene koje se porađaju u poznijim godinama. Znam samo da je moja supruga tražila da je, upravo zbog godina, porode carskim rezom, ali još ne znam šta se zapravo desilo, zbog čega sam i tražio da se uradi obdukcija – jedva govori Željko, pišu Novosti.

Tatjana je, inače, po terminu trebalo da se porodi 12. septembra. Na svijet je donijela zdravog dječaka – Veljka, teškog 3,8 kilograma. Nije, nažalost, dočekala da vidi kako će da odrasta. Ljekari, ali ni uprava majdanpečke bolnice zasad se ne oglašavaju. Niko tokom jučerašnjeg dana nije želi komentirati ovaj tragični slučaj.