Politika

„A ONDA SE DESI DA SUTRA NE DOĐE“ Emotivna poruka poslanika SDP nakon što je OPERISAO MELANOM

„Od danas do sutra. Tako svi mi živimo. Sve preče od prečeg. A onda se desi da sutra ne dođe, a danas smo se mogli pobrinuti da bude drugačije“.

„A ONDA SE DESI DA SUTRA NE DOĐE“ Emotivna poruka poslanika SDP nakon što je OPERISAO MELANOM
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovim riječima počinje poruku javnosti šef Kluba poslanika SDP u Predstavničkom domu BiH i predsjednik Glavnog odbora te stranke Saša Magazinović.

Saša je danas po drugi put operisao rak kože, poznatiji kao melanom, i tom prilikom je na svom Fejsbuku napisao emotivan post, uz poruku „pročitajte, podijelite, pomozite sebi i vama bliskim i dragim ljudima“.

Nedavno, na pregledu iz potpuno drugih razloga, ustanovljeno je da imam nešto što bi moglo biti rak kože. Onda pomislite da se to ne dešava baš tek tako i da to nikako ne može biti rak. Slijedi prva operacija, odstranjivanje, analiza tkiva – i tek tako se desi potvrda da zaista imam rak. Melanom. Mi u ovom društvu rak često zovemo „to“ ili „ono“ ili kancer, jer zvuči manje loše – napisao je Saša.

PROCITAJTE, PODIJELITE, POMOZITE SEBI I VAMA BLISKIM I DRAGIM LJUDIMA!Od danas do sutra. Tako svi mi zivimo. Sve prece…

Posted by Sasa Magazinovic on Friday, November 15, 2019

Nakon današnje operacije, kaže da više ne bi trebalo biti kancerogenih promjena.

– To će, nadam se, potvrditi i nalazi. Ostaće malo veći ožiljak na leđima, spoznaja da se život mijenja dok ne obraćamo pažnju i ljudska obaveza da govorim o svom iskustvu i utičem na ljude da povedu više računa o sebi. I to i ono i rak i kancer se tako često ušunjaju u tijela ljudi koje znamo, volimo, gubimo i opet zaboravimo da naša tijela nisu ništa sigurnija od onih kojima se to desi. Ja sam vjerovatno sticajem okolnosti dobri primjer ove priče – slučajno ili ne. Ali želim vam reći – pregledajte kožu, benove i mladeže, nema stigme u samopregledu dojki niti pregledima kod ljekara, ginekologa, urologa, dermatologa… Pratite svaku promjenu i reagujte. I prije promjena, jer ih od danas do sutra često i ne vidimo. Mnogo bi mi značilo da nađete vremena i volje za ovaj savjet. Vodite računa o svom zdravlju. Preventivno! – savjetuje Magazinović.

Redakcija Srpskainfo želi Saši brz i uspješan oporavak.