Hronika

ADVOKAT ODBRANE U SAMOIZOLACIJI Odgođeno suđenje za pokušaj UBISTVA NOVINARA

Suđenje Nedeljku Dukiću (29) iz Kneževa, kojeg terete za pokušaj ubistva novinar RTV BN Vladimira Kovačevića (38) odgođeno je danas jer se njegov advokat Nebojša Pantić nalazi u samoizolaciji zbog bojazni da bi mogao biti zaražen korona virusom.

ADVOKAT ODBRANE U SAMOIZOLACIJI Odgođeno suđenje za pokušaj UBISTVA NOVINARA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/SCREENSHOT FACEBOOK
Nedeljko Dukić (lijevo) i Marko Čolić

Predsjednik sudskog vijeća Blagoja Dragosavljević kazao je da je sudu dostavljen podnesak Pantića za odgodu s potvrdom nadležnog Doma zdravlja

Pročitajte još

–  Navedeno je da je advokat u samoizolaciji zbog putovanja u rizična područja. Na nastavku suđenja od njega će Sud zahtijevati dodatno objašnjenje – kazao je Dragosavljević.

Na današnjem suđenju trebao je da budu izvedenio dokazi odbrane vještak specijalista sudske medicine i vještak za DNK analizu, ali i oštećeni Kovačević koji se nije pojavio.

Dukića terete da je pretukao i pokušao da ubije Kovačevića zajedno sa Markom Čolićem, koji je za to već pravosnažno osuđen na pet godina zatvora. 

Prema optužnici oni su ga napali 26. avgusta 2018. godine pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama. Kovačević je zadobio teške povrede  glave. Dukić je nakon premlaćivanja  pobjegao, a predao se u novembru prošle godine.

Tad mu je određen pritvor u kome se još nalazi. On je u ovom slučaju sa Okružnim tužilaštvom bio zaključio sporazum o priznanju krivice i pristao da bude osuđen na tri godine zatvora, ali je sud tu nagodbu odbio.