Zabava

"Ako budeš pametna, ovdje će rasti tvoja djeca" Ovako je Dragan Bjelogrlić osvojio ženu svog života (FOTO)

Pošto su zajedno prošli velike uspjehe i izazove, Maja i Dragan Bjelogrlić dali su podršku sinu Alekseju koji je, iako još student, imao prvu veliku premijeru u pozorištu u kome je uvijek nastupala srpska glumačka reprezentacija

"Ako budeš pametna, ovdje će rasti tvoja djeca" Ovako je Dragan Bjelogrlić osvojio ženu svog života (FOTO)
FOTO: VESNA LALIĆ/RAS SRBIJA

Kad je prije petnaestak godina u jednom od rijetkih intervjua u kom je govorio i na teme iz privatnog života otkrio kako je suprugu Maju poslije samo dvije nedjelje poznanstva odveo pred porodičnu kuću u banatskom selu Baranda, Dragan Bjelogrlić je znao da će njihova ljubavna priča trajati zauvijek. I nije se prevario. Pošto su u februaru putovanjem u Majami obilježili dvadeset petu godišnjicu braka, glumački veteran i reditelj koji obećava i njegova supruga pojavili su se zajedno u javnosti na premijeri predstave “Široka zemlja”.

Kako dozira svoje prisustvo u javnosti, svako Majino pojavljivanje na nekom prestoničkom događaju izaziva veliku pažnju. Tako je bilo i ovog puta. Razlog njenog dolaska u Jugoslovensko dramsko pozorište je podrška sinu Alekseju, koji je, iako još student, imao prvu veliku premijeru na sceni kojom su prije njega koračali i publiku zavodili, između ostalih, Ljuba Tadić, Stevo Žigon, Branko Pleša, Miša Janketić i Nikola Simić.

FOTO: GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA

Ni talentovanog sina Alekseja kao ni prelijepe i prepametne kćerke Mije ne bi bilo da Dragan nije hrabro, ali hazarderski igrao na sve ili ništa kad je upoznao dugonogu manekenku i studentkinju Filološkog fakulteta u Beogradu Maju Banićević. Poslije uzbudljivog beogradskog noćnog provoda, u praskozorje, glumac je odvezao Maju do Barande. Stali su ispod drveta i on je, pokazujući joj kuću i veliko dvorište, rekao: “Probaj sve ovo da obuhvatiš jednim pogledom. Ako budeš pametna, ovdje će rasti tvoja djeca.”

Pročitajte još

Maja je odabrala. Sada se preziva Bjelogrlić i ima dvoje divne djece s velikim srpskim glumcem i rediteljem. Iako se pomno prate svaki njihov korak i objava na društvenim mrežama, uspjeli su da sačuvaju svoju privatnost od oluja trivijalnosti i tabloidnosti. Najsnažnija su i najglasnija podrška djeci i dopustili su Miji i Alekseju da sami izaberu svoj put, što ponekad nije lako ako se odrasta pored roditelja čiji rad pravi veliku sjenku. Vjerovatno i danas u Barandi, na porodičnom imanju Bjelogrlića, Maja i Dragan šetaju bosonogi po travi prisjećajući se prvih zajedničkih jutara u banatskoj ravnici ispunjenoj sveprisutnom košavom.

Velike ljubavi se, osim trajanjem, pokazuju podrškom jednako u uspjehu i krizi. A Maja je, diskretno i postojano, bila uz Dragana svih dvadeset pet godina, piše Helo magazin.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu