Kultura

"BEZ POGOVORA" Banjalučko studentsko pozorište najavilo premijeru predstave

Premijera predstave "Bez pogovora", autora Harolda Pintera, dobitnika Nobelove nagrade za književnost održaće se večeras u 20:30 časova u Banjalučkom studentskog pozorištu.

"BEZ POGOVORA" Banjalučko studentsko pozorište najavilo premijeru predstave
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Režiju potpisuje Nikola Bundalo, student pozorišine i radio režije Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu. U predstavi igraju Aleksandar Ševo i Rajko Marčeta.

Reprize predstave najavljene su za 26. i 27. septembar, takođe sa početkom u 20:30.

– Mladi Banjalučanin Nikola Bundalo, student Akademije dramskih umetnosti u Beogradu, uradio je režiju ove predstave, a rad sa njim bio je veoma zanimljiv. Do sada nisam imao priliku da sarađujem sa rediteljem koji je student. Nastojali smo da ovu predstavu apsurda prilagodimo našim okolnostima. Sam tekst nije namenjen za pozorište, više je prilagođen filmu, te je adaptacija bila neophodna – rekao je glumac Aleksandar Ševo.

Jednakog mišljenja je i glumac Rajko Marčeta, koji je uživao u radu na predstavi, te je pohvalio i rad mladog reditelja.

– Žanrovski predstava je teatar apsurda, te smo uspjeli da iznesemo atmosferu koju je reditelj prilagodio našem podneblju i likove prilagodio našem dijalektu. Ono što je posebno zanimljivo u radu sa mladim rediteljima, je da im je želja da se dokažu i pokažu šta su sve naučili, te je u predstavu uloženo mnogo truda – rekao je Marčeta.

Ovo će biti devedeset i šesta premijera u četrdeset i tri godine dugoj istoriji Studentskog pozorišta u Banjaluci. 

Zbog situacije prouzrokovane virusom korona, broj mjesta u publici je ograničen na 35.

U sklopu 44. sezone “Bolje pakt nego rat” ovu duo dramu možete gledati svakog četvrtka od oktobra do decembra.