Politika

ČESTITAO ROĐENDAN Dodik: Srećan je narod koji ima pjesnika kao što je Matija Bećković

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je 81. rođendan Matiji Bećkoviću, istakavši da je srećan narod koji ima takvog pjesnika i besjednika.

ČESTITAO ROĐENDAN Dodik: Srećan je narod koji ima pjesnika kao što je Matija Bećković
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Vaša poezija je na neki način postala i propovijed, a Vaše riječi zvuče ohrabrujuće i u ovim vremenima kada vodimo bitku svih bitaka na identitetskom frontu od koje zavisi i naš opstanak kao starog i civilizovanog evropskog naroda, koji govori svojim jezikom, piše svojim pismom i ima svoje pjesničke velikane kao što ste Vi – naveo je Dodik u čestitki.

Dodik je naglasio da je Bećkovićev značaj za srpsku kulturu nemjerljiv i da je on najveći živi pjesnik u srpskoj književnosti, koja je jedan od najznačajnijih stubova srpske kulture.

– Želim Vam dobro zdravlje, dug život i da nam podarite još mnogo pjesama i propovijedi koje nas inspirišu jer, kako to reče naš nobelovac Ivo Andrić, ‘pjesniku i njegovom djelu vrijeme ne može ništa – naglasio je Dodik.

On je poželio Bećkoviću da i dalje trijumfuje njegovo poetsko majstorstvo i besjedništvo, kao i njegova jasnoća kazivanja, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.