Politika

“Naš cilj je isti” Dodik čestitao jubilej 30 godina Saveza sindikata

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Saveza sindikata Republike Srpske Ranki Mišić i svim članovima ovog saveza veliki jubilej - 30 godina postojanja i rada tokom kojih su, kako je istakao, u značajnoj mjeri doprinijeli zaštiti prava radnika i njihovog položaja.

“Naš cilj je isti” Dodik čestitao jubilej 30 godina Saveza sindikata
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama i u narednom periodu nastaviti putem kojim smo krenuli, a sve sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta, povećanja plata i unapređenja položaja svih radnika u Republici Srpskoj, naveo je Dodik u čestitki.

Dodik je naglasio da su institucije Srpske, zajedno sa Savezom sindikata, u veoma teškim i izazovnim vremenima uspjele da unaprijede položaj radnika u Republici Srpskoj, očuvaju radna mjesta, te u nekoliko navrata povećaju plate.

– Naš cilj je isti i zato ćemo i u narednom periodu nastaviti da rješavamo sve probleme dijalogom i konstruktivnom saradnjom, jer samo na taj način možemo doći do uspješnih rješenja i boljeg statusa zaposlenih na zadovoljstvo svih u Republici Srpskoj – istakao je Dodik.

Savez sindikata Republike Srpske obilježiće danas 30 godina rada. Osnovan je 1992. godine u ratnim uslovima. Predstavlja jedinu većinsku reprezentativnu sindikalnu organizaciju koja je organizovana u 15 granskih sindikata – pet sindikata budžetskih i fondovskih korisnika i 10 granskih sindikata koji zastupaju zaposlene u privredi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije