Politika

Cvijanovićeva prokomentarisala izjave Marfija "Namjera je da se obračunaju sa Dodikom i zvaničnicima Srpske"

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je nevjerovatno šta sve moramo slušati od ambasadora i raznih međunarodnih predstavnika, te da sve ovo postaje više nego degutantno.

željka cvijanović srpski član predsjedništva bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Prvo nam iz OHR dolazi more netačnih informacija o imenovanju visokih predstavnika da bi Kristijan Šmit barem tako, izvrtanjem činjenica, pribavio sebi legalitet iako nije prošao proceduru predviđenu Dejtonskim sporazumom.

Onda nam američki ambasador ‘objašnjava’ da Milorad Dodik, koji godinama izlazi na izbore i pobjeđuje, ne govori u ime svih građana Republike Srpske, pretendujući valjda da on kao strani ambasador, govori u njihovo ime – istakla je Cvijanović za Srnu komentarišući posljednje medijske istupe Marfija.

Pročitajte još

Ona je navela da je Marfi u svom intervjuu pomenuo Milorada Dodika 13 puta i upitala da li je to normalno?

– Ovo sve postaje više nego degutantno, a namjera je obračunati se sa svima onima, a prvenstveno Miloradom Dodikom, koji žele u skladu sa izbornom voljom birača da provode svoj politički mandat.

Ali njima smeta što se u tom političkom mandatu nastoji stati u kraj raznim mešetarenja i manipulacijama oko ustavnih rješenja kojima se nelegalno nastoji centralizovati BiH i potčiniti i umanjiti realni ustavni kapacitet Republike Srpske stvarajući neki izmišljeni ustavni kapacitet BiH koji ona nije dobila Dejtonskim sporazumom – naglasila je Cvijanović.

Ona je naglasila da je to manipulisanje ustavom samo štetilo BiH i krajnje je vrijeme da se prestane sa takvim eksperimentisanjima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu